Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

En magisk arena växer fram på Jernvallen i Sandviken

Förväntningarna är stora på den nya multiarena som under det senaste året växt fram på Jernvallenområdet i Sandviken. Här ska många olika idrotter och kulturevenemang gå hand i hand och i augusti 2024 är det dags att för arenan att slå upp portarna.

Det känns ofattbart att det här händer, vi har väntat så länge på en ny hall, säger Rebecka Arnemark, gymnast i SGA.

En av Sandvikens idrottsföreningar som kommer att ha det här som sin hemmaarena är Sandvikens Gymnastikföreningar SGA. De fick redan under våren 2023 en tjuvtitt i lokalerna.

Multiarenan består av en avdelning för gymnastik med idrottshall, två större rum för fristående gymnastik- och gruppträning och ett mindre gym för kroppsviktträning. På det även en sport- och evenemangsarena med 1200 sittplatser och två idrottshallar för bland annat bollsporter, skolidrott och kulturevenemang som konserter och shower.

Bättre förutsättningar för träning och tävling

För SGA kommer de nya lokalerna att ge bättre förutsättningar för träning och tävling än förut, menar föreningen. När de tre representanterna kommer in i sin del av arenan slås de av skalan på bygget.

Vi har sett ritningar och 3D-filmer, men först nu får man en känsla för hur stort och bra det här kommer att bli, säger Lars Lundgren, ordförande SGA.

Jernvallens idrottsområde är på god väg till att bli en ännu bättre samlingsplats för idrott och evenemang, glädje och gemenskap.

Stärker klubbkänslan och gemenskapen

Multiarenan som byggs består av sammanlagt fyra nya idrottshallar under samma tak och byggs ihop med den äldre byggnaden som kallas A-hallen. I multiarenan kommer det också att finnas utrymmen för kulturevenemang, som konserter och andra uppträdanden.

Tillsammans med den väletablerade Göransson Arena som ligger alldeles intill skapas unika möjligheter på Jernvallenområdet. Den nya multiarenan som nu byggs har en yta lika stor som Göransson Arena.

För SGA betyder hallbygget mer än bara nya lokaler och utrymmen.

Det här kommer att stärka klubbkänslan och gemenskapen. Tidigare har vi varit utspridda, nu får vi allt under samma tak, säger Hannah Olsson, vice ordförande SGA.