Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Ferrum Arena invigs den 14 september

Under senaste två åren har det grävts, gjutits, svetsats, sågats och hamrats på Jernvallen i Sandviken. Ferrum Arena med sin pampiga huvudentré och stora volym blir klar under sommaren och i höst tas den i bruk.

Flygbild över Ferrum Arena maj 2024

Den 14 september blir en dag full av föreningsaktiviteter, uppvisningar och inbjudna kända och okända idrottsprofiler och talanger. Sandvikenborna ska få lära känna sin nya spelplats för idrott och kultur när Sandvikens kommun och Göranssonska stiftelserna tillsammans med Göransson Arena, slår upp portarna med buller och bång.

Det här är en magisk arena som ska förena, berika och uppfylla drömmar för barn och ungdomar. Vi är mycket glada över att vi nu har ett invigningsdatum, säger Kenneth Johansson, Kultur- och fritidschef, Sandvikens kommun.

Många hallar i en

Ferrum Arena har byggts för att skapa nya och förbättrade förutsättningar för idrottsföreningsverksamhet och skolidrott. Där finns också möjligheter för olika sorters evenemang som exempelvis cuper och konserter.

Den nya arenan består av sammanlagt fyra nya idrottshallar i direkt anslutning till den äldre befintliga byggnad som brukar kallas A-hallen. De nybyggda delarna är den stora sportarenan med 1 200 sittplatser för matcher, tävlingar och kulturarrangemang, en särskild hall för gymnastik och två mindre idrottshallar för bollsport och skolidrott.

Storsatsning och samarbete

Ferrum Arena är en del av Sandvikens kommuns största satsning på idrott och kultur någonsin, tillsammans med den nya allaktivitetshallen i Storvik som invigdes i augusti 2023. Satsningen sker i ekonomiskt samarbete med Göranssonska stiftelserna.

Mer information kommer senare

Skriv gärna in den 14 september i kalendern! Invigningsdagen är ännu under planering och detaljer om dagsprogrammets tider och händelser kommer att meddelas senare.