Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Fler vägar till att bli lärare

Det har blivit enklare för fler att bli lärare. Högskolan i Gävle erbjuder kompletteringsutbildning för dig som har ämnesstudier inom relevanta ämnen och har jobbat ett tag och vill byta yrke.

Fyra personer som sitter vid ett bord och studerar

 

Att bli lärare är ett viktigt och givande yrkesval. Få yrken erbjuder samma möjlighet att påverka och göra skillnad för unga människor, att ge dem bra kunskap för livet. En lärares insatser kan betyda allt för en person och många elever kommer minnas en bra lärare resten av livet.

Fler vägar än förut

För att göra det möjligt för fler att bli lärare, finns det nu en snabbare väg än att läsa ett helt program på 240 poäng. Du kan läsa en kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) på Högskolan i Gävle. Det finns flera möjligheter att bygga på dina tidigare studier. Om du redan har en relevant examen kan du genom en ettårig KPU ta en grundlärar- eller ämneslärarexamen. Om du har högskolepoäng, i för skolan relevanta ämnen, kan du läsa KPU och bli behörig lärare på högstadiet eller gymnasiet på 1,5 år. Tar du examen i ett bristämne kan du dessutom bli anställd som lärare redan under dina studier.

Jag önskar att fler skulle upptäcka vilket fantastiskt yrke det är att vara lärare. Vi ser dagligen vilka fina samspel/relationer som uppstår mellan lärare och elever. Vi välkomnar fler vägar till att studera så det här är en fantastisk möjlighet. Om du brinner för utbildning och vill göra en positiv skillnad är läraryrket rätt val, säger Minna Holmqvist, skolchef Sandvikens kommun.

Mer information

Det finns fortfarande platser kvar till hösten 2024. Läs mer om utbildningarna på Högskolan i Gävle webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.