Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Insektslandet - årets mottagare av miljöpriset

Insektslandet i Årsunda fick i samband med Kommunfullmäktige ta emot Sandvikens kommuns miljöpris.

Sandvikens kommun delar årligen ut ett miljöpris till personer eller organisationer som har gjort något speciellt för att förbättra miljön i kommunen. I samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 11 december överlämnades diplom, blommor och en check till årets pristagare

Motivering till årets miljöpris

Insektslandet i Årsunda tilldelas Sandvikens Kommuns miljöpris för sitt enastående engagemang i att bevara och främja pollinerande insekter och biologisk mångfald. 

Genom att bygga bostäder och skapa en frodig miljö med nektar- och pollenrika växter visar de på konkreta åtgärder för att stödja insekternas överlevnad. Deras entusiasm att sprida kunskap om insekters avgörande roll i ekosystemet är ett enormt viktigt initiativ och bidrar till att skapa medvetenhet om hållbarhet. Genom lek och upplevelser får barnen en självguidande naturvägledning som på ett innovativt sätt lär ut viktiga kunskaper om natur och biologisk mångfald. Insektslandet är en förebild för hur lokala insatser kan göra en betydande skillnad för att säkerställa en hållbar framtid för både insekter och människor.

Mer om insektslandet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information

Här kan du se tidigare vinnare av Miljöpriset.

Insektslandets styrelse tar emot årets Miljöpris i samband med Kommunfullmäktiges sammanträde

Insektslandets styrelse tar emot årets miljöpris