Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Johanna Kemi blir Sandvikens kommuns nya HR-chef

Nu är det klart att Johanna Kemi blir Sandvikens kommuns nya HR-chef. Hon efterträder Maria Östgren-Forsberg som går i pension den 1 oktober 2022. Idag arbetar Johanna på Sandvikens kommuns personalkontor som förhandlingschef.

Rollen som HR-chef innebär stort ansvar och kommunen är inne i ett spännande expansivt läge.

Jag är väldigt glad, men framför allt ödmjuk inför detta förtroende. Att få ta klivet upp i en organisation där jag trivs så bra och få vara en del av en kommun där så mycket händer, känns riktigt spännande. Jag ser fram emot att tillsammans med ett team av otroligt kunniga kollegor, utveckla de så viktiga personalfrågorna. Nyckelorden för ett framgångsrikt arbete är dialog och samverkan, säger Johanna Kemi, tillträdande HR-chef Sandvikens kommun.

I rollen som HR-chef handlar det bland annat om att jobba strategiskt och långsiktigt med kompetensförsörjning, skapa anställningstrygghet och bra villkor för medarbetare, vara bollplank till chefer och vårda kommunens goda rykte som arbetsgivare.

Först vill jag passa på att tacka Maria Östgren-Forsberg för fina insatser, och sedan vill jag välkomna Johanna i en ny roll för henne. Det har varit stort intresse för tjänsten. Vi har valt Johanna eftersom hon har den kunskap och ambition som vi, som växande kommun, behöver. Hennes roll är central i en kommuns ledning, säger Pär Jerfström, Kommundirektör Sandvikens kommun.

Johanna tillträder sin nya roll 15 september 2022.

Sandvikens Stadshus
Johanna Kemi

Johanna Kemi. Ny HR-chef från den 15 september