Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Julakoncernens fastighetsbolag köper mark i Sandviken

Sandviken fortsätter att växa. Nu är det klart att Julakoncernens fastighetsbolag G&K Blanks Fastigheter köper mark på Tunaområdet och kommer bygga ett varuhus. Det blir den första riktigt stora aktören inom handel för Sandvikens kommun.

Intresset för Sandviken och Tunaområdet är stort och den senaste i raden av företag som valt kommunen är G&K Blanks Fastigheter. De väljer Sandviken eftersom de ser en stark utveckling för kommunen. Mer konkreta faktorer som spelat in i beslutet är den nya avfarten från E16 och att Sandvikens kommun kan erbjuda stora markområden.

Nu kan vi se att de framtidsplaner vi jobbat med börjar bli verklighet. Fler och fler aktörer väljer Sandviken vilket skapar nya arbetstillfällen. Vi kommer också få fler som handlar i Sandviken vilket gynnar all handel i kommunen, säger Peter Kärnström, kommunstyrelsens ordförande i Sandviken.

Marken är på ca 18 000 kvm och säljs för 6,9 miljoner kronor

Att få avsluta året med så goda nyheter känns otroligt bra. Det visar hur Sandviken växer och är en attraktiv plats för företagare. G&K Blanks Fastigheter är en otroligt viktig aktör för oss som garanterat kommer dra med sig andra som ser fördelarna med att finnas nära dem och på Tunaområdet, säger Andreas Sundström, mark- och exploateringschef Sandvikens kommun.

Pressbild med entré till varuhus Jula