Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Microsoft gör enorma investeringar i Gävle och Sandviken

Microsoft och regeringen har meddelat sin största enskilda investering i Sverige, med planer på att investera hela 33,7 miljarder kronor.

bilden visa Peter Kärnström och Åsa Wiklund Lång

Investeringen syftar till att accelerera Sveriges införande av AI, öka Sveriges långsiktiga konkurrenskraft genom kompetensutveckling av nuvarande och framtida arbetskraft, och skapa långsiktiga fördelar för den svenska ekonomin.

Att Gävle och Sandviken pekas ut i Microsofts satsning innebär att det kommer få stor betydelse för regionen lång tid framöver.

 

Vi är oerhört glada över att Microsoft nu ökar sina ambitioner och accelererar sina investeringar. Att företag i vår region och nu specifikt i Gävle och Sandviken kan och vill ligga i framkant och investerar stort betyder mycket för vår utveckling och vår konkurrenskraft, säger Åsa Wiklund-Lång kommunstyrelsens ordförande Gävle kommun.

Det är svårt att redan nu säga exakt vad detta kommer betyda för oss, det är svindlande siffror som är svåra att ta in. Att de väljer att investera så mycket visar på stora planer. De är helt klart här för att stanna, växa med oss och bidra till lokalsamhället, säger Peter Kärnström, kommunstyrelsens ordförande Sandvikens kommun.

 

Gävle-Sandviken-regionen har skapat en fantastisk miljö för investeringar, vilket har möjliggjort vår snabba expansion. Microsofts senaste investering är en del av vårt långsiktiga engagemang och den satsning vi gör i regionen. Här har vi möjlighet att utveckla våra befintliga datacenter i världsklass, sett till såväl hållbarhet som säkerhet och effektivitet, och vi är stolta över att kunna bidra till lokal tillväxt, säger Sophia Wikander, VD för Microsoft Sverige.

 

Läs hela pressmeddelandet från Microsoft här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information

Åsa Wiklund-Lång 
Kommunstyrelsens ordförande
Gävle kommun
070 414 11 08

Peter Kärnström
Kommunstyrelsens ordförande Sandvikens kommun
026 - 24 12 21