Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Möjlighet att hyra vätgas- och laddhybridbilar

Ett samarbete mellan Sandvik Coromant och KINTO ger tillgång till helt ny bilpark med vätgas- och laddhybridbilar i Sandviken.

Måndagen 21 februari togs första spadtaget för vad som ska bli en helt ny bilpark med elektrifierade bilar tillgängliga för alla. Projektet är ett samarbete mellan Sandvik Coromant och Toyotas mobilitetsvarumärke KINTO. Bilarna kommer vara tillgängliga dygnet runt och kunna bokas via en gratis app från och med slutet av april 2022.

Samarbetet utgår i första hand från behovet av att kunna erbjuda personalen vid Sandvik Coromant och Sandvik skräddarsydda mobilitetslösningar. För att dra största möjliga nytta av den nya mobilitetsstationen, är bilarna också tillgängliga för andra företag, föreningar och allmänheten. Bilarna kommer vara möjliga att boka per timme upp till månadsvis från och med slutet av april 2022 då hyrbilsstationen beräknas vara färdigbyggd.

Mobilitetsstationen byggs i anslutning till Sandvik Coromant på Mossvägen 10 i Sandviken och nås på bara några få minuter med bussen från resecentrum i Sandviken.

”Det är fantastiskt att Sandvik tillsammans med KINTO ligger så långt fram och nu skapar möjlighet för flera att börja använda vätgas- och laddhybridbilar. Detta går helt i linje med kommunens satsning inom Sandviken Pure Power, där vi redan 2015 tillsammans med Sandvik etablerade en av landets första vätgasmackar,” säger Peter Kärnström, kommunstyrelsens ordförande, Sandvikens kommun.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Fyra personer står bredvid varandra i snöoväder. De håller i varsin spade.