Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Nordic Choice Hotels etablerar sig i Sandviken

Nu är det klart att Nordic Choice Hotels tar över det populära stadshotellet Princess i Sandviken.

Genom ett avtal med fastighetsägaren Midstar kommer hotellet dessutom att renoveras och utvecklas.

Det känns otrolig roligt att vi får hit en så pass stor hotellkedja. Vi är inne i en spännande utveckling, och att kunna erbjuda fler hotellrum i så centralt läge, är bra för både centrumhandel, näringsliv och turismen, säger Kerstin Almén, Kommunalråd Sandvikens kommun.

Hotellet är en riktig pärla som vi vet att gästerna värdesätter högt. Vi kommer nu att tillsammans med fastighetsägaren Midstar utveckla och förädla hotellet vidare så att både nuvarande gäster och nya trivs hos oss, säger Clarion Collections nordiska chef Richard Svartvik.

Efterfrågan på hotellrum centralt i Sandviken har funnits länge och behovet har trappats upp de senaste åren med anledning av allt som sker på Göransson Arena.

Intresset för att besöka Sandviken både som turist och i jobbsammanhang bara ökar och många gäster tvingas idag boka på andra närliggande orter. För besöksnäringen är detta fantastiska nyheter, säger Eva Hofstrand, Turistchef, Sandvikens kommun.

Nordic Choice Hotels tog över hotellet den 3 maj och hyresavtalet med fastighetsägaren Midstar är tecknat på 20 år. Hotellet kommer efter renoveringen att ingå i Nordic Choice hotellkedja Clarion Collection.


Från vänster ses Kerstin Almén, Richard Svartvik och Eva Hofstrand.

Från vänster ses Kerstin Almén, Richard Svartvik och Eva Hofstrand.