Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Nya delen av Parkhallen i Storvik invigd

Under lördagen den 26 augusti invigdes den nybyggda delen av Parkhallen i Storvik. Evenemanget lockade hundratals intresserade Storviksbor och andra att ta en titt på idrottshallen som nu börjat användas.

Bessemerblåsarnas musikparad visade vägen in i hallen för en lång rad idrottsungdomar som ställde upp längs hela långsidan och fick ta emot publikens jubel.

Kultur- och fritidschefen Kenneth Johansson tog mikrofonen och hälsade alla välkomna för att sedan intervjua kommunalrådet Kerstin Almén (S), följd av Thomas Larsson från Göranssonska stiftelserna som är med och finansierar bygget och upprustningen av Parkhallen och den nya multiarenan i Sandviken.

Många får nytta av Parkhallen

Kenneth Johansson intervjuade också Magnus Carlsson, ordförande i Storviks IF och Emma Nyman, verksamhetsledare Storviks IF och Margareta Stenberg, från PRO. Pensionärsföreningen PRO i Storvik hade den här dagen också spelpremiär i sin boulehall som är en del av nya Parkhallen.

Invigningsskott

Kerstin Almén kallade sedan upp en grupp innebandyungdomar som med en rad snygga skott på mål tog det blanka idrottsgolvet i bruk och inviga hallen. Den sista timmen av invigningsdagen spelades uppvisningsmatcher i innebandy.

Rust av den äldre delen pågår

Bygget av den nya delen av Parkhallen startade i maj 2022. Redan i februari 2023 fick allmänheten en chans att tjuvtitta på den då halvfärdiga hallen,även då dök flera hundra intresserade upp.

Nu återstår den grundliga upprustningen av Parkhallens äldre del, ett arbete som beräknas vara klart sommaren 2024.

Parkhallen i Storvik under invigningen

Parkhallen i Storvik invigningen.