Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Sandupptagning på gator och cykelvägar

Nu är det dags för sandupptagning från gator, gångbanor och cykelvägar i Sandviken och Storvik. Passa på att sopa ut sanden vid din tomtgräns innan maskinerna kommer!

Nu är våren här och med den påbörjas arbetet med sandupptagning för att snygga till gatorna i Sandviken och Storvik. Arbetet sker nattetid och startar v.16 och planeras pågå under 6 veckor framåt. På länken till Sandviken Energis webbplats finns information i vilken turordning olika områden tas.

Om du har ansvar för renhållning av gångbana utanför din fastighet så kan du passa på att sopa ut sanden i körbanan. Gör inte detta för tidigt utan vänta tills det är dags för sandupptagning i ditt område.

Har du trädgrenar som hänger ut över gångbanan - se till att klippa ner dem så att det går att komma förbi med maskinerna.

Tänk på att sandupptagningen sker i flera steg och att Sandviken Energi därför inte är klara när den första maskinen passerat din fastighet.

Tänk på att datumparkeringen gäller till och med 15 maj.

Centrum och cykelbanor

Sandupptagningen på gågatorna i centrum och på cykelbanorna pågår. Arbetet startar med en första grovsopning för att få bort så mycket grus som möjligt och sedan kommer de att rengöras grundligare.

Mer information

Kontakta Sandviken Energis kundservice på tel. 026-24 16 00 för mer information.

Sandupptagning - Sandviken Energi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Maskin som sopar upp sand