Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Storviksbadet har invigts!

Storviksbadet har återinvigts efter renoveringen som pågått under ett år. Portarna slog upp kl 10.00 idag den 18 juli och badet fylldes till brädden med glada barn, lek och plask.

Storviksbadet har nu återöppnat efter renovering och kommer fortsätta vara öppet fram till 21 augusti mellan 10–18. Invigningen bjöd på fri entré samt glass och korv till alla barn och unga.

Invigningsceremonin inleddes med fanfarer av Gustaf Sjösvärd. Trollkarlen Gabriel var på plats och knöt ballongdjur, Kulturskolans kultroll har stått för cirkuskonster och roliga lekar och bandet Rullbandet bjöd på härlig musik.

Sara Winges, chef på Parkbadet hälsade välkomna och invigningstalen hölls av Conny Grönberg, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, Henning Eneström från Göranssonska Stiftelserna samt Magnus Carlsson, ordförande i Storviks IF.

- Äntligen renoverat! Den största biten som har gjorts är reningsanläggningen, sedan är det uppfräschade omklädningsrum och mycket mer. Det händer mycket här i Storvik och det är vi glada för. Nu hoppas vi att vi kan bada, leka och umgås här i ytterligare 50 år, säger Conny Grönberg.

Öppningen har blivit tre veckor försenad med anledning av försenade komponenter, men nu är bassängerna igång för sommaren.

- Vi är glada över att äntligen kunna öppna. De två större bassängerna är helt klara medan plaskbassängen blir klar till nästa sommar, säger Sarah Winges.

Bra att veta för dig som besöker Storviksbadet i sommar

  • Öppettider är 10-18 alla dagar
  • De två större bassängerna är helt klara medan plaskbassängen blir
    klar till nästa sommar
  • Det finns omklädningsrum med dusch
  • Storviks IF och Parkbadet samarbetar för att bemanna badet

Här hittar du mer information om Storviksbadet.

Tillsammans med Sandvikens kommuns satsning på 5 miljoner och årliga driftskostnader på en miljon, samt gåvan på 20 miljoner från Göranssonska stiftelserna har vi renoverat Storviksbadet som nu är fräscht, modernt och uppfyller krav på miljö och säkerhet.

Barn som badar i en pool och skvätter vatten.