Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Vuxenutbildningen i Sandviken blir Läroviken

Den kommunala vuxenutbildningen i Sandviken har en viktig samhällsfunktion och nu blir det ännu tydligare. Verksamheten har fått ny kraft och nytt namn.

En av vägarna in på arbetsmarknaden är genom studier. Här har vuxenutbildningen, som fram till idag har hetat Centrum för Vuxnas Lärande (CVL), en viktig roll där de kan bidra på många sätt.

Ett utvecklingsarbete har genomförts som bland annat gått ut på att hitta gemensamma värderingar för medarbetarna, sätta tydliga mål, identifiera drivkrafter och fundera över sätt att nå ut till nya elever. Ett arbete som redan känns framgångsrikt mycket tack vare engagemanget från alla medarbetare.

Ett exempel på drivkraft: Vi vill möta våra elever där de befinner sig, ta vara på deras fulla potential och ge dem möjligheter att utvecklas!

Det har varit otroligt roligt att få möjlighet att genomföra ett sådant här utvecklingsarbete. Det är så mycket mer än ett namnbyte. Nu kan vi vara proffsigare i vår kommunikation och verkligen få fram att vi har de bästa lärarna och utbildningarna i vår kommun, säger Jonas Johannesson, Vuxenutbildningschef Läroviken.

Genom studier på vuxenutbildningen kan du komplettera betyg, lära dig svenska på djupet och gå yrkesutbildningar. Företag kan också samarbeta direkt med vuxenutbildningen som kan ta fram unika uppdragsutbildningar.

Här ser vi ett tydligt exempel på hur utbildning gör stor skillnad. Vi behöver arbetskraften när vi växer och vi har bra möjligheter att minska arbetslösheten, så det känns otroligt stimulerande att vi nu steppar upp och får nytt fokus på vuxenutbildningen här i kommunen, säger Per-Ola Grönberg, kommunalråd Sandvikens kommun.

Vuxenutbildning är en viktig del i kommunens samhällsuppdrag. Nu har vi lagt grunden till att lyfta fram vår vuxenutbildning så att fler kan upptäcka vikten av att studera. Vi har fantastiska utbildningar som leds av de bästa lärarna. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av detta, säger Pär Jerfström, kommundirektör Sandvikens kommun.

En del av arbetet har resulterat i det nya namnet Läroviken. Namnbytet* är något verksamheten haft behov av länge då förkortningen CVL har blivit flitigt använd, utan att den egentligen säger något om verksamheten.

Vi är många stolta medarbetare på Läroviken idag. Nu firar vi att vi tagit avgörande steg för att sätta fokus på att göra en flexibel och högkvalitativ utbildning och fortsätta göra en bra samhällsinsats, avslutar Jonas Johannesson, Vuxenutbildningschef Läroviken.

I nästa vecka startar vårens ansökningsperiod och från och med nu heter verksamheten Läroviken. Information och ansökningsmöjlighet finns på den nya webbplatsen läroviken.se Länk till annan webbplats..

För mer information kontakta:

Jonas Johannesson
Vuxenutbildningschef Läroviken
Sandvikens kommun
Telefon: 026-24 01 19
E-post: jonas.johannesson@edu.sandviken.se

 

Per-Ola Grönberg
Kommunalråd
Kommunstyrelsen - Politisk organisation
Telefon: 026-24 07 47
E-post: per-ola.gronberg@politiker.sandviken.se

 

Pär Jerfström
Kommundirektör
Sandvikens kommun
Telefon: 026-24 12 20
E-post: par.jerfstrom@sandviken.se

 

*Namnbytet
Motiveringen till val av namn.


Läro handlar om visdomen, den samlade kunskapen och verksamhetens förmåga att sprida den vidare och upplevelsen av ”lära för livet”.


Viken står som symbol för lugn och ro, en plats där man ska känna sig välkommen, oavsett bakgrund eller ursprung. Det pekar också på den geografiska tillhörigheten, Sandviken, en del av Gävleborgsregionen.

 

En man och en kvinna som sitter vid ett bord och studerar