Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

En vecka fri från våld

Under vecka 47 deltar Sandvikens kommun i det nationella initiativet En vecka fri från våld för att visa att det finns hjälp att få nu och samtidigt förebygga för framtiden.

En vecka fri från våld är en årligen återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som belyser det viktiga förebyggande arbetet mot våld i nära relation och mäns våld mot kvinnor.

Ni får följa kampanjveckans olika aktiviteter samt lära känna olika kommunala verksamheter på kontot @visandviken på instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Alla har rätt till en våldsfri vardag. Funderar du på om någons beteende är okej? Riskerar du att skada någon du älskar? Blir du utsatt för något som inte känns bra för dig? Det finns hjälp att få:

En vecka fri från våld?

En vecka fri från våld är ett initiativ skapat av Unizon och MÄN och stödjs av Jämställdhetsmyndigheten, kommuner, regioner och länsstyrelserna. Initiativet har är årligen återkommande och med syftet att sätta ljuset på det förbyggande arbetet mot våld. Under veckan genomförs kampanjer, föreläsningar och andra insatser runt om i landet.

Orange day - FN:s Internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor

Den 25 november inträffar FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor, även kallad Orange Day. Det är dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våldet mot kvinnor genom färgen orange. Världen över lyser kända byggnader upp i orange, människor bär något orange och engagerar sig på olika sätt för att manifestera mot våldet.

I Sandviken flaggar vi orange utanför stadshuset och flera butiker i centrum delar ut information till sina kunder.

Händer som håller en jordglob