Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Föreningar! Nu blir det enklare att boka lokaler och ansöka om bidrag

Ett nytt system kommer att göra det enklare för föreningar att boka lokaler, ansöka om bidrag och visa upp sin verksamhet för fler invånare.

Det nya systemet som startar upp den 1 februari kommer att innehålla bokningsbara lokaler som finns inom Sandvikens kommun. Kommunen har många lokaler som fler kommer att kunna nyttja när det blir enklare att boka.

Vi är stolta över den förbättring som det här kommer innebära för föreningslivet i vår kommun, säger Kenneth Johansson, kultur och fritidschef på Sandvikens kommun.

Systemet kommer också att innehålla information om kommunens lokaler och anläggningar, samt vilka lokaler du kan boka och vad de passar till för evenemang och aktiviteter.

Vem är administratör för din förening?

Vi behöver redan nu samla in uppgifter på de personer i alla föreningar i Sandvikens kommun som ska administrera sin förenings ansökningar om bidrag och bokning av lokaler.

Ange vem som ska vara din förenings administratör här

I det nya systemet kommer du som föreningsadministratör att behöva legitimera dig med bank-id och kan sedan bland annat söka bidrag, hantera föreningens uppgifter i föreningsregistret och hantera bokningar av lokaler.

Uppdatera uppgifter och visa upp er verksamhet

Med uppdaterade uppgifter i det nya föreningsregistret blir det blir enklare för invånare att hitta din förening, eftersom det nya systemet är sökbart via Google och andra sökmotorer.

Våra invånare får bättre förutsättningar att söka efter den föreningsverksamhet man är intresserad av. Det räcker med att googla för att hitta aktuell information, säger Kenneth.

Fakta

Sandvikens kommun äger och förvaltar lokaler och anläggningar som bokas av föreningar till exempel sporthall, fotbollsplan, gymnastiksal, isbana och salar för dans, gruppträning med mera.

Tidigare har både privatpersoner, föreningar och skolor skickat förfrågan eller ringt för att boka lokal. Nu kan du som själv vill i stället enkelt söka lediga tider, boka samt göra ändringar på befintliga bokningar direkt i systemet. Det blir också enklare att få en överblick över vilka lokaler och anläggningar som har bokningsbara lokaler, samt för dina tidigare bokningar.

Varje år betalar Sandvikens kommun ut sammanlagt nio miljoner kronor åt lokala föreningar som sökt bidrag.

En grupp elever som dansar i en lokal.