Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Omfattande renovering av Solängsgården i Österfärnebo

Solängsgårdens vård- och omsorgsboende i Österfärnebo renoveras för 65 miljoner kronor. Arbetet beräknas vara klart under hösten 2025.

Det är väldigt roligt att renoveringen äntligen blir av. Våra lokaler är i stort behov av uppfräschning och min förhoppning är att både omsorgstagare och medarbetare ska trivas när vi flyttar tillbaka, säger Elin Jonasson, enhetschef på Solängsgården.

Nya ytskikt och badrum

Solängsgårdens vård- och omsorgsboende består av 20 lägenheter, som tillsammans med personalutrymmen och tillagningskök ska genomgå en omfattande renovering.
Fläktsystem, vatten och avlopp ska bytas ut, sprinkler ska installeras,det blir ny belysning och badrummen ska bli större och anpassas bättre till funktionshindrade. Alla ytskikt ska också bytas ut och det ska även byggas en ny balkong.
Övrig utemiljö tillkommer i ett senare skede.

"Pågår större uppfräschning"

Eftersom renoveringen är omfattande behöver omsorgstagarna flytta till ett tillfälligt boende i Sandviken, under tiden.

Det är otroligt positivt att vi nu kommer igång med en välbehövlig renovering och satsning på Solängsgården. Det pågår också en större uppfräschning av flera av våra omsorgslokaler i kommunen vilket är positivt, inte minst för våra omsorgstagare, säger Robert Sten, ordförande i Omsorgsnämnden.

Renoveringen av Solängsgården påbörjas i april och beräknas vara klar under hösten 2025. Budgeten för renoveringen är 65 miljoner kronor. I summan ingår även renoveringen av Röda längan, byggnaden intill Solängsgården där hemtjänsten och sjuksköterskorna håller till.

Mer om Solängsgården

Solängsgården, Österfärnebo

Solängsgården i Österfärnebo