Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Tim Lundberg 18 år är vinnare av årets blomsterfontän i Jansasparken

Tim Lundberg är årets vinnare i designtävlingen för blomsterfontänen – den runda rabatten mitt i Jansasparken. Du kommer att kunna njuta av hans design under sommaren 2024.

Tim flyttade till Sandviken från Luleå för tre år sedan. Han pluggar tredje året på Bessemergymnasiet och skickade in sitt tävlingsbidrag som en del i en teknikdesignkurs som han läser på skolan.

Det känns roligt att vinna tävlingen. Förra sommaren var så regnig, det var därför jag ville ha ett tema med sommar och sol och mycket färg, säger Tim.

2024 års tema: Solen

Varje år har blomsterfontänen ett nytt tema. Så här beskriver Tim sitt tema:

Solen är något vi alla gillar att se i vardagen, och solen i kombination med mycket färg framhäver positivitet, även på dagar med lite mörkare väder.

Fakta om blomsterfontänen i Jansasparken

Mitt i Jansasparken finns en blomsterfontän. Det är en rund rabatt med sommarblommor som varje år har ett nytt tema. Vilket tema det blir avgörs av en årlig tävling för kommunens invånare.

Designtävlingen är en förlängning av den medborgardialog som resulterade i 1 600 idéer och önskemål från sandvikenbor om hur centrum ska plussas. Genom tävlingen som hölls första gången inför sommaren 2017 fortsätter medborgare att formge Sandvikens centrum.

Här ser du bilder på tidigare års blomsterfontäner

Tim Lundberg - vinnare av 2024 års