Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Folkbiblioteket

Sandvikens folkbibliotek gör det möjligt för alla som bor, studerar eller arbetar i kommunen att växa och utvecklas genom att erbjuda ett generöst, nyfiket och inspirerande bibliotek.

Folkhälsomyndigheten har fattat beslut om skärpta allmänna råd i Gävleborg från och med 16 november till och med 13 december 2020. Detta gäller för bibliotekens verksamhet:

  • Under den här perioden är biblioteken öppna men inte en plats för att umgås och mötas
  • Du kan använda bibliotekets datorer
  • Du kan lämna och låna böcker och annan media
  • Vi har begränsat antalet sitt- och studieplatser
  • All programverksamhet för barn och vuxna är inställd

Om du behöver besöka biblioteket ber vi dig att hålla ditt besök kort och att hålla avstånd till andra besökare och personal. Tvätta händerna innan och efter du använder våra datorer och stanna hemma helt och hållet om du har förkylningssymptom. Tillsammans kan vi bromsa smittan!

Aktuellt

Information om covid-19 och arrangemang på Folkbiblioteket

Uppdatering 2020-11-18.
I och med beslutet om skärpta allmänna råd i Gävleborg är all programverksamhet för barn och vuxna på biblioteken inställd från och med 16 november till och med 13 december 2020.

Uppdatering 2020-03-30.
Regeringen har fattat beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare. Detta tar vi hänsyn till då vi planerar bibliotekets verksamhet.

Uppdatering 2020-03-18.
Folkbiblioteket följer Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer som innebär att göra en riskbedömning för alla planerade arrangemang. Detta gör vi för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder för att våra arrangemang ska genomföras på ett så säkert sätt som möjligt. Det betyder att vissa arrangemang kommer att genomföras som planerat, men Folkbiblioteket kommer även att behöva ställa in eller flytta fram arrangemang under den närmaste tiden.

Vi följer i övrigt Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad gäller hygieniska åtgärder samt eventuellt uppdaterade beslut från regeringen. Vi vill även uppmana besökare att tänka på sin omgivning och sina medmänniskor. Har du symtom, även milda, vänligen avstå besök tills du är symtomfri.

Om du har frågor eller funderingar om våra arrangemang är du varmt välkommen att kontakta oss:
026-24 16 11, folkbiblioteket@sandviken.se

Ny tjänst: Hämta en bokpåse

Är du läshungrig men vill undvika att besöka biblioteket? Från och med tisdag 14 april ger Sandvikens folkbibliotek alla som t ex tillhör en riskgrupp möjlighet att låna en färdigpackad påse med böcker, ljudböcker, tidskrifter eller film.

För att låna en påse mailar eller ringer du till oss. Uppge numret på ditt bibliotekskort alternativt ditt personnummer samt din pinkod så lånar vi ut dem till dig i förväg. Du kan välja mellan att hämta påsen inne på biblioteket eller efter överenskommelse i Kulturcentrums entré.

Hör av dig till Folkbiblioteket:
folkbiblioteket@sandviken.se
Tel. 026-24 16 03

Detta gäller endast medier som finns inne samt så långt våra personalresurser räcker. 

Utökad service med "Boken kommer"

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer erbjuder biblioteken tillfälligt utökad hemleverans av medier till äldre personer och personer i riskgrupper. Här kan du läsa mer om "Boken kommer".

Ändrade öppettider på biblioteken i Storvik, Åshammar och Österfärnebo

Från och med måndag 30 mars har biblioteken i Storvik, Åshammar och Österfärnebo ändrade öppettider. Här kan du se bibliotekens nya öppettider.

Öppettider

Bibliotek och öppettider

Besök något av biblioteken i Sandvikens kommun.

Helgebiblioteken

Sök, låna om och reservera

Via länets biblioteks gemensamma webbplats sköter du enkelt dina biblioteksärenden.

Digitala tjänster

E-biblioteket

Låna e-böcker, e-ljudböcker, tidskrifter, musik och film. Helt gratis.

Tjänster och service

Tjänster och service

På våra bibliotek kan du använda dator, kopiera, släktforska och mycket mer.