Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Kultur

I Sandvikens kommun finns ett varierat kulturutbud för alla åldrar, som bidrar till att göra Sandviken till en attraktiv plats att bo och leva i.

Kulturcentrum

Vårt kulturhus i centrala Sandviken, med bibliotek, konsthall, litteraturhus, kulturskola, scenkonstprogram och flera scener för kulturverksamhet.

Kulturskola

Kulturskolan är för unga mellan tre och nitton år. Här kombineras kreativitet och fantasi med musik, teater, film, skrivande, bild och dans.

Musik och evenemang

Sandviken har ett rikt musikutbud med många aktiva arrangörer som ordnar konserter, festivaler och musikprogram på olika spelplatser i kommunen.

Teater och film

I Sandviken finns flera teaterföreningar och aktörer som arrangerar teater och scenkonst. Biografen Grand finns i Sandvikens centrum.

Konst

Utställningar på konsthallen i Kulturcentrum, Galleri Lars Palm och andra platser. Upptäck den offentliga konsten med digitala konstvandringar.

Kulturarv och museer

I Sandvikens kommun har vi ett rikt kulturarv med många museer och kulturhistoriska miljöer att upptäcka och uppleva.

Kulturlöftet

Alla barn har rätt till kultur. Kulturlöftet innebär att alla elever i Sandvikens förskolor och skolor får uppleva och skapa kultur på skoltid varje läsår.

Stöd och bidrag

I Sandviken finns goda möjligheter för föreningar, kulturarbetare och andra aktörer att söka stöd och bidrag för evenemang och kulturverksamhet.

Föreningar och studie­förbund

Föreningar och studieförbund erbjuder allt från kulturprogram till studiecirklar och replokaler för eget kreativt skapande.