Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Dela med dig av dina synpunkter, förslag och idéer

Vi i Sandvikens kommun jobbar hela tiden för att bli bättre. Du är välkommen att lämna dina synpunkter oavsett om det är beröm eller klagomål. Dina synpunkter och förslag är viktiga för oss!

Lämna synpunkter, beröm eller klagomål

För att hjälpa oss som arbetar i Sandvikens kommun att ge dig en bättre service kan du berätta för oss vad vi gör bra eller vad vi kan göra bättre. När du lämnar en synpunkt på kommunens verksamhet besvaras den alltid av en tjänsteman på kontoret som ansvarar för den verksamhet synpunkten berör.

Lämna synpunkter, beröm eller klagomål.

Gör en felanmälan

Om du skulle upptäcka ett fel är vi tacksamma om du berättar det för oss. Då får vi möjlighet att åtgärda felet snabbare. Ibland kan det vara svårt att veta vem som ansvarar för vad och för att du ska kunna hitta rätt har vi sammanställt hur du enklast anmäler de vanligaste felen så att de kommer till rätt verksamhet som kan åtgärda felet.

Felanmälan.

Lämna ett medborgarinititiativ

Ett medborgarinitiativ är ett förslag till kommunens politiker på något som du vill införa, förändra eller förbättra inom ett område som kommunen enligt lag kan bestämma om.

Syftet med medborgarinitiativ är att rätten att påbörja ärenden i fullmäktige ska delas mellan de förtroendevalda och andra medborgare i kommunen. Kommunfullmäktige vill också att möjligheten att lämna medborgarinitiativ ska stärka det demokratiska deltagandet och öka förståelsen för hur det demokratiska systemet fungerar.

Medborgarinitiativ

En frostig buske skymmer delvis solen som lyser från en klarblå himmel. Marken är vit av snö.