Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Främja Goda Val

Här kan du läsa mer om programmet, se aktuella gruppstarter och göra en intresseanmälan till föräldrastödsprogrammet Främja Goda Val (en familjeguide för bättre samspel i vardagen).

Vad är Främja Goda Val?

Programmet är bevisat att effektivt förebygga användandet av tobak, alkohol, droger, våld och ungdomsbrottslighet samt minska risken för att utveckla psykisk ohälsa. Fokus ligger på att vi vuxna ska få fler verktyg för att kunna guida våra barn genom tonåren, för att främja en positiv utveckling. Främja Goda Val bidrar till att stärka banden, utveckla kommunikationen och hantera konflikter inom familjen.

Målgrupp

Främja Goda Val riktar sig till alla föräldrar och vårdnadshavare till barn i åldern 8-14år. Du behöver inte uppleva några problem i familjen för att gå eller kunna dra nytta av träffarna. Programmet består av fem kostnadsfria föräldraträffar, där även barnen deltar vid ett tillfälle. Alla grupper leds av certifierade gruppledare och temat för respektive träff beskrivs i bilden nedan.

Bild på innehållet på de fem träffarna i främja goda val. Tema 1, hur man främjar hälsa och välbefinnande under tonåret. Tema 2, Att utveckla sunda värderingar och tydliga normer. Tema 3, hur du hanterar ilska på ett positivt sätt. Tema 4, Att kunna säga nej utan att bli ovänner och ändå ha kul. Tema 5, Hur du stärker familjebanden.

Aktuella gruppstarter

Grupper i Främja Goda Val kommer att, från och med våren 2024, hållas på olika platser i kommunen med olika dagar och tider. Detta för att träffarna ska vara tillgängliga för så många som möjligt. Välj den grupp som passar dig bäst utifrån tid och plats. Om ingen av grupperna som är planerade funkar för dig men du önskar delta, gör en intresseanmälan och skriv med dina önskemål om tid/plats. Då kan vi meddela dig när nya grupper är på gång och anpassa framtida grupper efter inkomna önskemål i den mån det är möjligt.

Varje grupp har begränsat antal platser så det är först till kvarn. Nedan finner du de aktuella gruppstarterna i Sandvikens kommun. Gör en intresseanmälan redan idag via formuläret som du hittar längst ned på denna sida.

För tillfället sakas det kommande gruppstarter

Nya grupper kommer starta till hösten och vi återkommer så fort vi har detaljer. Gör gärna din intresseanmälan ändå!

Intresseanmälan Främja Goda Val
När intresseanmälan skickats in kommer en samordnare för programmet att ta kontakt med dig.
Intresseanmälan Främja Goda Val
Önskar kontakt via: * (obligatorisk)
Önskar kontakt via:


Vart skulle du vilja se gruppstarter i höst? * (obligatorisk)
Välj fler om fler alternativ stämmer för dig
Vart skulle du vilja se gruppstarter i höst?
Skriv dina frågor, funderingar och/eller önskemål för framtida gruppstarter