Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00
Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken
Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN
E-post
medborgarservice@sandviken.se
Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Gästrik Konst ställer in Konstrundan 2021. Styrelsen har tagit beslutet efter att ha tagit del av Folkhälsomyndighetens beslut och råd kring Covid-19.
Vi har även genomfört en riskanalys och med all information känner vi att det är ett klokt beslut hur mycket vi än beklagar att vi ställer in konstrundan 2021.
Prickmes av Helena Nyman - Årets omslagsbild Gästrik Konst 2020
Den 11 mars tog regeringen beslutet att inte tillåta evenemang med fler är 500 personer. Beslutet är taget utifrån Folkhälsomyndigheten rekommendationer för att förhindra spridningen av Coronaviruset i Sverige.
Gästrik Konst kommer däremot att ställas in helt.
Folkhälsomyndigheterna: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/
Sjukvårdens info om Covid - 19 https://www.1177.se/Gavleborg/sjukdomar--besvar/infektioner/ovanliga-infektioner/covid-19-coronavirus/
Om du har frågor eller funderingar kring Gästrik Konst är du varmt välkommen att kontakta oss: Katrin Bejmar 070-787 81 18, katrin.bejmar@gmail.com
Efterom Gästrik Konst är inställt är även samlingsutställningen på Konsthallen inställd.
Det kommer vi att fira 2022 då vi planerar att genomföra vår 20:e konstrunda.
Stiftelsen Gästrik Konst
811 21 Sandviken
Tel: 026-24 00 00, info@gastrikkonst.com
I Konsthallen på Kulturcentrum finns en samlingsutställning med ett verk av varje utställare som finns längs rundan. Här visas året runt utställningar som tillsammans med föreläsningar och andra aktiviteter speglar konstens bredd.
Kanalgården, Björkgatan 15 Kanalgården, erbjuder så mycket mer än bara en vanlig bostad. Byggnaden är utformad speciellt för de krav och önskemål man har på sitt boende på äldre dagar och är till för dig som fyllt 70. Här finns också Restaurang Kanalen som erbjuder vällagad och varierad husmanskost och gott fika.
Kungen, Fredriksgatan 35 Här har kulturföreningen Back Beat Bolaget arrangerat konserter, utställningar och kulturaktiviteter sedan 1993. Många band har genom åren spelat på Kungen. En fristad för spännande kulturevenemang.
Lenas Art, Björkgatan 9, drivs av Lena Södercrantz och är idag ett etablerat galleri och ateljé. Förutom Lenas eget måleri arrangeras där utställningar, kvällskurser, week-endkurser, målarevent och föredrag.
Göransson Arena Tack vare sin storlek och unika utformning finns möjlighet att anordna allt från mindre till riktigt stora evenemang inom idrott, kultur och näringsliv. Här finns också Restaurang Jernet där det serveras lunchbuffé där allt lagas från grunden. Det finns även ett café där man kan köpa smörgåsar, hembakat, kaffe, dricka och godis.
Valhalla, Seegatan 1 Byggdes av Sandvik AB år 1908 efter ritningar av den dåvarande stadsarkitekten i Gävle, E. A. Hedin och namngavs efter Odens boning, Valhall. Den uppfördes som en nöjesbyggnad för de anställda på verket, med lokaler för, och uppträdanden med, teater, dans, konserter och fester bland annat. Kända personer som Ernst Rolf har uppträtt i byggnaden, som låg så pass nära järnvägsstationen att konserter tvingades avbrytas när ett tåg passerade. År 1980 såldes huset till Sandvikens kommun. Den har därefter använts flitigt av PRO i Sandviken för festligheter och föreningsaktiviteter.
Högbo Bruk kombinerar natur, aktiviteter och kulturhistoria. Bruket har anor från 1600-talet. Herrgårdarna, de röda längorna, smedstugorna, kvarnen, stallet och bruksparken ger Högbo dess karaktär. Brukets hantverkare och doftdesigncentret ”Björk & Berries” är öppet för besök. Sommar som vinter ges många möjligheter till olika friluftsaktiviteter. På Högbo Brukshotell kan gästerna avnjuta en måltid på hotellets prisbelönta restaurang.
Ort i Sandvikens kommun med anor från tidig medeltid. Orten är känd för att Gustav Vasa, under flykt från danskarna, gjorde uppehåll i byn. Han samlade folk och uppmanade till revolt mot den danske kungen, i det som nu heter Wasaparken. Rosenlöfs Tryckerimuseum i Kungsgården är en klenod i den grafiska branschen som ger inblickar i tryckerikonsten.
Ett gammalt brukssamhälle med anor från 1500-talet känt för Ralph Erskines kedjehus. I Kvarnen som byggdes av bergsmännen i Hammarby har det nu inretts ett rum för utställningar.
Hofors är uppbyggt kring stålindustrin med anor i ett gammalt järnbruk från 1600-talet. Orten var dock sedan vikingatiden vallområde för bönderna i Torsåker, som på somrarna tog dit sina djur och hade dem på sommarbete. Bruket utvecklades sedermera till en modern industriort med ett stålverk inom Ovako-koncernen.
Järbo är en tätort i Sandvikens kommun och kyrkbyn i Järbo socken. Järbo var egen kommun mellan 1863 och 1970, då den lades samman med Sandviken. Det lilla samhället Järbo ligger i princip mitt i Sverige. Järbokonstnären Erik "Ecke" Hedbergs hem finns här och är öppet för allmänheten under maj till augusti. Här visas bland annat hans målningar man även andra utställningar från inbjudna konstnärer.
Gysinge Bruk är ett välbevarat Vallonbruk med anor från 1600-talet där både natur och kultur möts. Här finns fiskevatten, Centrum för byggnadsvård, Naturum, brukshandel, PRO:s folkhögskola och café.
Beläget i en gammal jordbruksbygd med gravfält från vikingatiden och en rekonstruerad Vikingagård. Strandbaden, Gästriklands riviera, vid Storsjön med restaurang, konferenslokaler, camping och kiosk.
Vid infarten möts man av orden ”Välkommen till Ockelbo, plats att
växa i”. Här erbjuds ett grönt liv bland välkomponerade trädgårdar till djupa skogar. Äkta upplevelser finns i alla former sommar som vinter. Ockelboandan bygger på att söka hållbara lösningar utifrån det lilla samhällets möjlighet till närhet och flexibilitet. Ulvsta har sedan Vikingatiden varit en kulturbygd. Det gamla skolhuset lever vidare som ett centrum för kulturen med verksamheter som har förgreningar i hela kommunen. Wij Trädgårdar är en spännande och vacker park. Här varvas odling och mat med konst och hantverk. I trädgårdsköket serveras närproducerad och ekologisk mat där en stor del odlas i den egna köksträdgården. Under sommaren har Wij Trädgårdar säsongsanpassade temadagar för hälsa, landskap och rosor. Andra delar av året är fokus på kurser och konferenser.
ort med ett järnbruk från mitten av 1600-talet. En del av bruket är fortfarande ett industriområde medan en del är museum och industriminne. Intill det gamla industriområdet ligger den idylliska bruksparken och herrgården från år 1777.
By i Valbo. Namnet syftar på läget utefter Spikåsbäcken. Härde syftar på härd i betydelsen järnframställningsplats. Bynamnet har också en folkloristisk tolkning i sägnerna kring den rika Fru Göle. Enligt sägnen hade hon två söner. En kallas överhärn´ och den andra för ytterhärn´, därav de två bynamnen Överhärde och Ytterhärde.
Kriterier för att få delta i Gästrik Konst
Har du gått vidare genom Gästrik Konst-jury tre gånger eller mer är du direktkvalificerad att delta.
Gästrik Konst har begränsad tillgång till utställningslokaler. Om antalet utställare utan egen lokal blir väldigt många, förbehåller sig Gästrik Konst rätten att begränsa utrymmet för var och en eller alternativt begränsa antalet utställare utan egen lokal. Gästrik Konst förbehåller sig även rätten att fritt placera utställare.
Styrelse Gästrik Konst
Katrin Bejmar, ordförande
Henrik Jakenberg
Eva Hofstrand
Jan Hedvall
Kerstin Hartwig
Ina Westin
Jury
Eva Westman Linné
Margareta Tideström Persson
Bert Linné
Kontakt:
Stiftelsen Gästrik Konst
info@gastrikkonst.com
Sidan uppdaterad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se