Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Gruppträning på Parkbadet  

Vi vill att du i din vardag ska hitta en bra balans mellan aktivitet och återhämtning och rekommenderar en varierad träning.
Du är välkommen att träna på våra gruppträningspass från 14 års ålder.

Sociala medier och mejl - inget man tänker på. Koppla ner på Parkbadet
Jobbmejl och Facebook - inget man tänker på. Koppla ner på Parkbadet.

Höstschemat startar den 4/9 med massor av härliga träningsmöjligheter
Häng med!

Drop-in pass kan du boka och betala via webben.

Du som redan har ett giltigt grupptränings- eller kombikort på Parkbadet loggar in och bokar pass via webben med det användarkonto du har registrerat.

Det är viktigt att din mejladress stämmer överens med den som är registrerad på ditt kundkort i vårt bokningssystem.

Bokning kan även göras via vår reception.
Receptionens öppettider

Vad känner du till om Activio?

Motivation och visualisering för att mäta fysisk intensitet

Att mäta pulsen och/eller watteffekten under träning kan hjälpa dig att nå dina mål snabbare och effektivare. Du kan då enkelt avgöra när du pushar din kropp för hårt, eller när du skulle kunna pusha träningen lite mer för att uppnå den konditionsnivå du strävar efter.
Det bästa är att vem som helst kan nyttja det - oavsett träningserfarenhet eller konditionsnivå. Puls och-/watt-träning är en metod som anpassar sig till dig och dina behov, inte tvärtom.

När du deltar på något av våra cykelpass får du veta mer, och framför allt prova på.

Activiofitness Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Flera personer som deltar i en ledarledd träningsaktivitet utomhus. Ledaren står på en platå framför gruppen som tränar på gräsytan.

Regler för bokning

Hur långt i förväg kan jag boka?

Samtliga träningspass kan bokas tidigast 6 dagar i förväg.

Hur mycket får jag boka?

Du kan max ha 5 träningspass bokade samtidigt.

Avbokningsregler

Avbokning av träningspass ska göras senast 75 minuter innan passets start. Oanvänd plats gör att du får en varning. Vid tredje varningen låses ditt kort för vidare bokning. Kortet kan aktiveras igen hos oss till en kostnad av 300:-.

Om du inte passerat inspärren senast 10 minuter innan passets början riskerar du att förlora din plats.  

Är du reserv på något träningspass? 

Kom då ihåg att se efter om du fått en ordinarie plats.
Samma avbokningsregler gäller då som ovan. 
Reservplats kan tilldelas senast 7 minuter innan passets start. Detta för att man som reserv ska ha möjlighet att få kännedom om platsen och få möjlighet att avboka i tid, i händelse av att man inte önskar vara med.
Om den som hade en ordinarie plats avbokar när det är mindre än 75 minuter kvar innan passet startar kommer således kund som står i kö inte att bli tilldelad plats per automatik. (Detta förklarar varför det kan hända att ett pass inte är fullt, även om det funnits personer i kö.)

I Parkbadets entré finns en kunddator som du kan använda för att boka pass och kontrollera ditt kort.

Övrigt

Vi reserverar oss för schemaändringar under säsongen.

Obs! Köpt kort återlöses/fryses inte.

Vi förbehåller oss rätten att dra ner antalet pass vid röda dagar, storhelger, lov samt under perioden maj-aug. Vår förhoppning är dock att aldrig behöva ställa in något pass på grund av sjukdom. Därför kan vi inte garantera att det alltid är det pass som körs som står på schemat.

Priser för gruppträning

Gruppträning inklusive bad‌

Ålder

Drop-in

12-ggr kort

4 mån

6 mån

12 mån

Ungdom 12-19 år

110:-

1100:-

1200:-

1600:-

2400:-

Pensionär

110:-

1100:-

1200:-

1600:-

2400:-

Vuxen 20 år -

150:-

1500:-

1700:-

2200:-

3400:-


Kombikort (gruppträning/gym/bad)

Ålder

4 mån

6 mån

12 mån

Ungdom 12-19 år*

1600:-

2100:-

3200:-

Pensionär

1600:-

2100:-

3200:-

Vuxen 20 år -

2300:-

3000:-

4500:-

*) Ungdom 12-13 år endast i vårdnadshavares sällskap i gymmet. Medföljande kompis i samma ålder som den vars vårdnadshavare är med får träna tillsammans med dessa. Vårdnadshavaren är då ansvarig för båda ungdomarna.

För säsongskort gäller följande:

  • Kortet är personligt
  • Kort som lånas ut till annan person eller missbrukas på annat sätt beslagtas av Parkbadet
  • Köpt kort återbetalas/fryses ej

Tillägg

Samtliga säsongskort kan uppgraderas för tillträde till:

  • Gymmet: 50:-/tillfälle
  • Relax exklusive lån av badrock & badlakan: 60:-/tillfälle
  • Relax inklusive lån av badrock & badlakan: 80:-/tillfälle

Obs! 12-gångerskort, som har en giltighetstid på 1 år, kan ej uppgraderas till något annat än just det kortet avser (=inga tillägg)

Notera

Överträdelse mot Parkbadets regler kan medföra avvisning och indraget kort.

Ingen ersättning eller kompensation utgår vid oförutsedda driftsstörningar.

Vid speciella arrangemang, simtävlingar eller liknande kan Parkbadet hållas helt eller delvis stängt.

Viktig information om ditt keycard (RFID-kort)

När du köper ett 12-gångerskort eller ett säsongskort hos oss laddar vi ett fysiskt kort med aktuella uppgifter.

För att tydliggöra värdet av kortet och för att värna miljön vill vi att du återanvänder/laddar om ditt gamla kort så många gånger som möjligt.

Ett nytt keycard/RFID-kort kostar 60 kr.

Var rädd om ditt kort och ta med det när du köper nya giltigheter.

Beskrivning av våra gruppträningspass

Vill du träna i grupp har vi följande träningspass att erbjuda:

PULS

Löpträning Grund
För dig som är intresserad av löpträning. Fokus ligger på löpstyrka, grundläggande löpteknik och uthållighet. En chans för dig som vill prova på eller utveckla dig inom löpträning.

Cykel
Cykling i grupp. Härlig konditionsträning! Varierad längd, intensitet och belastning. Garanterat svettigt!

Cykel Activio
Pulsbaserad cykelträning i grupp. Med hjälp av pulsband och vårt Activio-system håller du dig inom de tänkta pulszonerna för en optimerad konditionsträning. Varierad längd, intensitet och belastning. Garanterat svettigt!

Vattengympa Lätt
Allsidig och skonsam träning på grunt vatten (125-145 cm). Vi arbetar med olika intensitet, där alla kan jobba efter egen förmåga – både med och utan redskap. I detta pass anpassar vi det ännu mer efter dig med eventuella besvär och visar flera alternativ på övningar. Fokus på kondition men även styrka och rörlighet.

Vattengympa
Allsidig och skonsam träning på grunt vatten (125-145 cm). Vi arbetar med olika intensitet, där alla kan jobba efter egen förmåga – både med och utan redskap. Fokus på kondition men även styrka och rörlighet.

Vattenstation
Vattenträning i stationsform för ökad kondition och styrka.

Vattentabata
Ett tufft och härlig intervallpass i vatten där man arbetar 20 sekunder och vilar 10 sekunder. Ett pass där du tränar igenom hela kroppen för både kondition och styrka. Allt för att få ett komplett träningspass.

Djupvattenstation
Ett stationsträningspass i djupt vatten. Ett helkroppspass för ökad kondition samt styrka. Du anpassar intensiteten till din nivå!

Djupvattentabata
Ett tufft och härligt intervallpass i djupt vatten där man arbetar 20 sek och vilar 10 sek.

STYRKA

Core
Träning för bålstyrka- och stabilitet där vi framför allt jobbar med muskulaturen i mage, rygg, skulderparti, säte och lår. Vi tränar både med och utan redskap.

Funktionell Träning
Allsidig träning för hela kroppen där du förutom styrka, utvecklar rörlighet, balans och koordinationsförmåga i övningar som aktiverar många olika muskler samtidigt. Genomförs både med din egen kroppsvikt och olika redskap.

Funktionell Träning BASIC
Träning som kroppen är byggd för, vi tränar alltså sådant som är rätt för kroppen. Passar dig som precis börjat träna eller önskar enkla övningar som förbättrar funktion, styrka, uthållighet, rörlighet, stabilitet, balans och snabbhet.

Funktionell Träning, TRX
Vi tränar hela kroppen för ökad styrka, balans och koordination. Fokus ligger på att stärka hållningen på ett funktionellt sätt. Med hjälp av TRX-banden stärker vi även de mindre musklerna i kroppen som annars kan vara svåra att nå.

Funktionell Träning, Boll och TRX
Vi arbetar med hela kroppen för ökad styrka, balans och koordination. I övningarna används främst stor pilatesboll och TRX-band. I detta pass stärks även de mindre musklerna i kroppen som annars kan vara svåra att nå.

Core/Funktionell Styrka
Vi tränar kroppen för ökad styrka, balans och koordination. Detta är ett helkroppspass med extra fokus på att stärka framförallt core-muskulaturen; mage, rygg, skulderparti, säte och lår.

Styrkepass
Vi tränar hela kroppen för att bli stark rakt igenom! Med hjälp av olika redskap såsom skivstång, viktplattor och hantlar utmanar du dig i din styrketräning från gång till gång. Du anpassar vikterna helt efter din egen förmåga.

Styrketabata
Styrketabata är en rolig och intensiv träningsform som bygger på intervallet: arbeta 20 sekunder vila 10 sekunder. I det här passet fokuserar vi på olika styrkeövningar för att bygga en stark och hållbar kropp.

HÖGINTENSIV TRÄNING

HIT
HIT – Högintensiv träning. I detta pass arbetar du med hela kroppen – kondition och styrka, med fokus på funktionella övningar. Som deltagare anpassar du både övningarna och intensiteten efter egen förmåga. Det blir ett tufft och härligt pass med garanterad svettfest!

Cirkelfys
Ett funktionellt och utmanande träningspass. Enkla övningar varvas med övningar som utmanar hela kroppen i både styrka, balans, rörlighet, koordination och kondition. Detta utförs i stationsform.
För dig som vill ha en ordentlig genomkörare av hela kroppen!

Boxercise
Boxercise är ett boxpass där vi blandar slag och sparkar i alla dess former med hjälp av handskar samt små och stora mitsar. Vi varvar detta med kondition-och styrkeinslag. Ett tufft, intensivt och glädjefyllt pass!

Tabata
Tabata är en rolig och intensiv träningsform som bygger på intervallet: arbeta 20 sekunder och vila 10 sekunder. Det blir en blandning av kondition och styrkeövningar. Allt för att få ett utmanande och komplett träningspass.

Veckans Mixpass
Låt dig överraskas i ”Veckans Mixpass” – det enda vi lovar är tuff och glädjefylld träning!
Här möter du stärkande, pulshöjande och utmanande övningar, både med och utan redskap.
Få hela kroppen att utmanas på olika sätt varje vecka!

Strong
Strong är ett högintensivt pass där man arbetar med kroppsövningar för ökad styrka och kondition – givetvis under ledning av musik! Rörelserna är synkroniserade med musiken, vilket ger tempo och därmed hög intensitet. Ett pass som bidrar till muskulär uthållighet, toning och definition. Kom och gläds av att träna tillsammans till härlig musik!

Pyramid
Pyramidträning är ett intervallträningspass. Utifrån 8 olika, ofta kombinationsövningar (för att få med stora delar av kroppen), bygger vi en pyramid i 30 sekunders intervaller. Vi praktiserar övningar som får kroppen att arbeta med helheten: rörlighet, balans, styrka och puls!

KOORDINATION

Aqua Core
Bålstabilitet och balans till härlig musik. Ett glädjefyllt pass som utförs balanserades på flytdynor i vattnet. Övningar som aktiverar core-muskulaturen och ger dig en ordentlig utmaning.

Step/Styrka
Passet inleds med olika stegkombinationer på stepbräda. Därefter fortsätter passet med styrkeövningar där olika redskap används.

Dansmix
Här dansar du till härliga rytmer från hela världen. Vi blandar allt från Latino, Egyptiskt, Indiskt, Cubansk, Afrikanskt och Modern dans. Du tränar koordination, kondition och rörlighet på ett roligt och lekfullt sätt!

Afrodans
En kraftfull, rolig och rytmisk träning med stora enkla rörelser till härlig musik. Du tränar din kondition, rörlighet och styrka i ett och samma pass.

Aqua Zumba
Ett intensivt och glädjefyllt danspass i vatten. Du arbetar med att koordinera ihop armar och ben i vattnet medan konditionen får sig en ordentlig skjuts.​

Zumba Fitness
Zumba Fitness är ett fartfyllt danspass där du får testa på dansstilar såsom Salsa, Merengue, Cumbia och Reggeaton. Ökar koordinationsförmågan och konditionen på ett roligt och lekfullt sätt!

Zumba Toning
I Zumba Toning dansar vi till härlig musik samtidigt som vi använder Toning Sticks. Koordinationen får arbeta samtidigt som pulsen höjs. Även om stegen är relativt enkla är träningen tuff när hantlarna används för ökad muskelträning. Du får en rejäl genomkörare av hela kroppen!

Zumba Gold
Zumba Gold är ett fartfyllt danspass som passar en nybörjare eller dig som önskar en något lättare koreografi. Koordinationen får arbeta samtidigt som pulsen höjs på ett roligt träningssätt!

KROPP & SJÄL

Djupavslappning-Meditation
Detta pass får dig att varva ner, hitta inre lugn, balans och styrka. Fokus är djupavslappning, yogisk sömn och meditation. Andningen är en central del genom hela passet. Detta pass låter kroppen slappna av och finna harmoni.

Yoga-Avslappning-Meditation
Under detta pass vill vi utveckla en närvaro och acceptans. Att kunna befinna sig här och nu i sin kropp med sina tankar och känslor. Vi kombinerar långsamma yogapositioner med andning, avslappning och meditation. Passar alla åldrar och nivåer.

Yinyoga
En lugn meditativ yogaform som passar de flesta. Fokus ligger på avslappning, rörlighet i enhet med andningen. Du observerar dina tankar och känslor samtidigt som du försöker nå en full avslappning.

Mediyoga
Mediyoga är en mjuk, terapeutisk och meditativ yogaform som innefattar andnings- och kroppsövningar samt meditation. Mjuka yogaställningar kombineras med andningsövningar. Denna yogaform kan ha positiva effekter på hälsan, exempelvis ryggproblem, sömnproblem, högt blocktryck, migrän, stress mm. En härlig och givande upplevelse för såväl nybörjare som erfaren.

Vinyasayoga
Vinyasayoga är en dynamisk och lekfull yogaform där vi länkar olika positionen genom en kontrollerad andning. Vinyasayoga har många likheter med Poweryoga.

Poweryoga
Poweryoga är en fysisk yogaform där man arbetar med dynamiska rörelser. Genom styrkebaserade övningar tillsammans med ett flöde i andningen tränas balans, uthållighet, rörlighet och styrka.

Hathayoga
Hathayoga kan, enkelt uttryckt, sägas vara den yogaform som de flesta andra yogaformer har sitt ursprung i. Hathayogan involverar andning, kropp och sinne, och klasserna består av andning, yogapositioner och meditation.

ÖVRIG INFORMATION

I sjukdomstider gör vi allt för att slippa ställa in något pass. Därför kan det ibland bli något annat pass än det som står i schemat.
TACK för att du har överseende med detta!

Eftersom alla instruktörer komponerar sina egna program, innebär det att passen kan skilja sig i karaktär. Du som kund får då en varierad träning och får möjlighet att hitta passet/passen som passar just Dig.

Åldersgräns för alla pass: Från 14 år

Är du vår nya grupptränings­instruktör

Har Du utbildning och/eller erfarenhet av att leda gruppträning som t.ex. spinning, vattengympa, box, yoga, pilates, Zumba, aerobic och styrkepass eller aktiviteter riktade till barn och ungdomar?

Då är det kanske dig vi söker för ett uppdrag som arvodist. Vi kan aldrig bli nog många duktiga instruktörer i vårt härliga gäng.

Vi ser fram emot att få höra ifrån dig!

Kontakt

Reception: 026-24 15 60

parkbadet@sandviken.se