Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Inför ditt besök på Parkbadet

Här hittar du information som kan vara bra att veta när du besöker Parkbadet. Välkommen till en härlig badupplevelse!

Öppettider

På vår sida med öppettider finns alla aktuella öppettider för simhall, gym, äventyr och relax

Se öppettider för Parkbadet

Våra trivselregler

För att alla besökare ska få en säker och trevlig badupplevelse är det bra att känna till våra trivselregler.

 • Vi följer hänvisningar och regler
 • Vi duschar utan badkläder och tvättar oss ordentligt, även håret. Detta gör vi innan vi badar, bubblar eller bastar. När du bastat duschar du innan du kliver i en bassäng eller bubbelpool. Vi använder inte badkläder i bastun och sitter på en handduk.
 • Vi vårdar vårt språk och tänker på ljudnivån
 • Vi har eget ansvar och allt nyttjande av anläggningen sker på egen risk
 • Vi betalar alla inträde, oavsett om vi väljer att bada eller inte
 • Som vårdnadshavare/förälder ansvarar man för sina barns säkerhet. Ha alltid barnen under uppsikt. En armlängds avstånd är en bra tumregel
 • För att få vistas/bada ensam (utan simkunnig vuxen) på Parkbadet ska man ha fyllt 12 år och kunna simma 200 meter bröstsim på djupt vatten
 • Parkbadet förbehåller sig rätten att göra simtest för ungdomar och vuxna
 • Vi använder aldrig underkläder (kalsonger/trosor) under eller istället för badkläderna
 • Vi vistas inte med blöta kläder i omklädningsrum eller korridorer
 • Vi tar hänsyn till och respekterar andra gäster samt lyssnar på personalens hänvisningar. Ett störande uppträdande / beteende som väcker förargelse hos andra gäster eller äventyrar säkerheten kan medföra avvisning från anläggningen
 • Badleksaker/dykringar och liknande får användas om dagssituationen tillåter det. Det är Parkbadets personal som avgör, så prata med dem innan ni tar med dem in till bassängerna. Bollar är aldrig tillåtna.
 • Kläder, väskor, skor etc. ska förvaras i ett låst skåp. Ta med eget hänglås. Parkbadet ansvarar inte för värdesaker och personliga tillhörigheter.
 • Det är inte tillåtet att använda kamera, mobiltelefon, iPad eller motsvarande i Parkbadets badavdelningar. Detta omfattar även Relax och samtliga omklädningsrum.
 • Rökning, alkohol och droger är inte tillåtna på badanläggningen. Påverkade personer kommer att föras bort från anläggningen.
 • Utgång = hemgång. När man påbörjat sitt besök stannar man till dess att man är klar och går hem. D.v.s. det är inte ok att exempelvis gå ut och röka eller göra andra ärenden.
 • Vi hjälps åt att hålla Parkbadet rent och fräscht!

Receptionen och badpersonalen står alltid till tjänst om du har frågor, behöver hjälp eller söker information

Vi önskar alla en trevlig vistelse!

Hitta hit

Adress: Barrsätragatan 38, Sandviken.
Se adressen på karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det miljövänligaste sättet att ta sig till oss är med buss, promenera eller cykel. Busshållplats Kanalparken finns på Barrsätragatan i närheten av Parkbadet. Information om avgångar och priset hittar du i X-trafiks reseplanerare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Parkering

Parkbadets parkering är till för Parkbadets besökare. Du behöver checka in ditt fordon i en terminal som finns i vår entré. Parkeringen är gratis, men ett fordon som inte är incheckat riskerar böter vid kontroll av parkeringsbolagets väktare.
Parkeringen kan vissa dagar och tider vara överbelagd vilket gör att våra besökare inte får en plats. Vi har alltså detta incheckningssystem för att säkerställa att de som står på vår parkering är våra gäster.

Laddstolpar

På Parkbadets parkering finns idag 2 st laddstolpar med plats för 4 eldrivna fordon. Dessa platser är endast avsedda för besökare till Parkbadet som har elbil och omfattas av reglerna i första stycket. Sandviken Energi ansvarar för laddstolparna.
Mer information om laddstolpar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ta inte med nötter till Parkbadet

Av hänsyn till nötallergiker ber vi våra besökare att inte ta med sig nötter in på Parkbadet. Tack på förhand!

Medhavd fika och matsäck

Om du har eget fika eller matsäck med dig så kan du äta den i simhallen. Tyvärr finns ingen mikrovågsugn för medhavd mat p.g.a. den fuktiga miljön, den höga värmen och av hygientekniska skäl. För att underlätta för småbarnsfamiljer kan Café Parken hjälpa till med att värma obrutna barnmatsburkar i sitt restaurangkök. Caféet får inte hjälpa till med att värma hemlagad mat, vare sig till barn eller vuxna. Det är endast obrutna barnmatsburkar som får förekomma i köket enligt samråd med miljöinspektör.

Tillgänglighet

Parkering

Vid Parkbadets entré finns 4 st parkeringsplatser för personer med rörelsenedsättning och särskilt parkeringstillstånd. Obs! Kom även ihåg att registrera detta fordon i vår reception.

Entrén

I anslutning till entrén finns en ramp och dörrarna öppnas automatiskt.

Receptionsdisken är höj- och sänkbar och det finns både smalare och bredare entréspärrar för in- och utpassage.

Tillgänglighetsrum

På entréplan finns en handikappanpassad toalett samt ett tillgänglighetsrum för personer med rörelsenedsättning och för personer som har annat behov av att byta om enskilt. Rummet är inte bokningsbart.

I entréplanets tillgänglighetsrum finns i omklädningsrummet en taklift med handtag att hålla i, men ingen lyftduk. Däremot finns inte taklift i wc och duschrum.

På Parkbadet finns nedanstående utrustning:

 • 1 st duschstol för barn som har ett höftband
 • 1 st duschstol på ben
 • 1 st duschpall
 • 1 st duschsäng som går att höja och sänka
 • 1 st barnsäte till wc

För att förbättra framkomligheten finns inte alltid ovan nämnda utrustning framtagen, varför du kanske behöver be personal om hjälp att hämta.

Från tillgänglighetsrummet finns ingen direktpassage till badavdelningarna. Till badet tar man sig via respektive ordinarie omklädningsrum.

Badet

För att ta sig ner i våra bassänger så finns en portabel lift med höftbälte som kan köras fram till hoppbassäng, simbassäng, övningsbassäng och till en av våra bubbelpooler.

I vår övningsbassäng finns ett lyftplan ner i bassäng för de som sitter i duschstol. Övningsbassängen har höj- och sänkbar botten som anpassas till aktuell verksamhet.

En kväll i veckan finns en särskild tid reserverad för personer med permanent eller tillfällig funktionsnedsättning. Denna tid är onsdagar kl. 17.45-18.30 och gäller när vi har öppet och då det inte är skollov. Träningstiden är dock aktuell under sommarlovet.

För de som vill bada i äventyrets bassänger så kan man med enkelhet köra duschstolen hela vägen ner i bassängen.

Äventyret har också ett större wc-rum som kan användas av rullstolsburna personer.

Lyftplan till våra rutschkanor finns. Kontakta personal för användning.

Relaxavdelning

Till relaxen kan man ta sig via trappa eller med hiss. Tyvärr saknar den hissen dörröppnare.

I respektive omklädningsrum finns både en större och en mindre toalett.

Har man svårighet att stå och gå även korta sträckor kan nyttjandegraden av våra bastualternativ och bubbelpooler begränsas.

Övrigt

Om ni har särskilda behov eller är osäkra på om Parkbadet kan möta upp just era behov är ni välkomna på ett studiebesök för att få en ännu bättre bild av vad vi kan erbjuda.

Simkunnighet hos barn och vuxna

Barn under 12 år måste ha sällskap av simkunnig vuxen (minst 18 år)
Barn över 12 år måste kunna simma 200 meter vid badande utan vuxet sällskap

Vuxna besökare som inte är simkunniga

Om vår personal uppmärksammar vuxna besökare som inte är simkunniga och som vistas i de djupa bassängerna, uppmanar vi dem att kliva upp ur bassängen.

Säkerheten går före allt! Simträning får dock ske på grunt vatten och gärna i sällskap av annan simkunnig vuxen.

Vi förbehåller oss rätten att göra simtest i de fall vi ser att säkerheten sätts ur spel. Detta gäller såväl barn som vuxna.

Åldersgränser

Bad och äventyr

 • Barn som är under 12 år måste ha sällskap av simkunnig vuxen (minst 18 år)
 • Barn över 12 år måste kunna simma 200 meter vid badande utan vuxet sällskap
 • Åldersgräns för rutschkanorna Stålröret och Guldpilen är 7 år. Om man fyllt 4 år får man åka med vuxen i en dubbelring i Stålröret.

Relax

Åldersgräns: 18 år

Gym

Åldersgräns: 12 år.
Ungdomar 12-13 år endast i vårdnadshavares sällskap i gymmet. Medföljande kompis i samma ålder som den vars vårdnadshavare är med får träna tillsammans med dessa.
Vårdnadshavaren är då ansvarig för båda ungdomarna

Gruppträning

Åldersgräns: 12 år

Omklädningsrum

Övre gräns för när exempelvis pojkar inte längre bör följa med in på damernas?
Det går inte att säga en exakt ålder eftersom det är väldigt individuellt. En tumregel kan vara att det är ok t.o.m. åk 3 (ca 9 år). D.v.s. den ålder som simskolans elever har och som byter om i simskolerummen. Oftast på damernas.

Vid osäkerhet – kontakta personalen.

Totalt skärmförbud

Det är inte tillåtet att använda kamera, mobiltelefon, surfplattor eller motsvarande i Parkbadets badavdelningar. Detta omfattar även samtliga omklädningsrum.
När det gäller Relaxen är det i första hand fotoförbudet som gäller. Det är än så länge tillåtet att under tystnad läsa, lyssna på exempelvis bok/ljudbok.

Hänglås till skåp

Till skåpen i omklädningsrummen liksom till värdeskåpen i simhallen behöver Du ett hänglås. Ta med hemifrån eller köp i Receptionen. Pris: 60 kr.

Godkända badkläder

Av hygien- och vattenreningsskäl godkännes endast kläder tillverkade och avsedda för bad.

Med "Godkända badkläder" avses kläder tillverkade för ändamålet, d.v.s. baddräkt, bikini, burkini, badbyxor och badshorts.

För barn som använder blöja på land är det enbart babysimbyxa som accepteras vid badande. Vi värnar vattenkvaliteten och vill kunna hålla våra bassänger öppna i största möjliga utsträckning.

baddräkt, bikini, burkini, badbyxor och badshorts.är exempel på godkända badkläder som får användas på Parkbadet

Manlig och kvinnlig personal

På Parkbadet har vi både manliga och kvinnliga badmästare och vår uppgift är i första hand att sköta bevakning, hjälpa våra gäster och svara för deras säkerhet. Vi sköter även städning och renhållning och vill informera om att det kan förekomma manlig personal i damernas omklädningsrum och kvinnlig personal i herrarnas omklädningsrum.

Eventuellt stängda attraktioner och avdelningar

Information om attraktioner eller avdelningar som är stängda för underhåll eller annan orsak finns under rubriken "Aktuellt" på Parkbadets startsida.

Parkbadet, Barrsätragatan 38, 811 80 Sandviken
Tel: 026-24 15 60, E‑post: parkbadet@sandviken.se