Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Babysim och minisim

En givande, värmande och meningsfull aktivitet!


Vårens kurser är avklarade men till hösten är det dags igen.

Nästa omgång blir i höst med start vecka 36. Mer information läggs ut närmare.

Baby i vatten, ser sig själv i en spegel

Babysim, 3 månader - 2 år

Om Babysim på Parkbadet

Kurserna i babysim för barn 0–2 år är uppbyggt i steg för att göra det lätt för barnen att bli trygga och säkra i vattnet i deras egen takt. Kommer ni och ert barn in i babysimmet med mycket god vattenvana (kan få vatten över ansiktet utan att visa obehag och stänger viljemässigt munnen och blundar vid det tillfället) redan från början kan det vara en idé att välja steg 2

Om kursen

Babysim är en mysig stund som ger tidig vattenvana och stärker bandet mellan förälder och barn.

Vi använder oss av leksaker och redskap för att locka barnet till rörelse. Barnets kroppsuppfattning ökar tack vare vattnets motstånd. Hela kroppen får ökad stimulans av vattnets mjuka massage.

Minst en vuxen ska vara med barnet i vattnet. Entré för två vuxna ingår i kursavgiften.

Fokus

Fokus är att ge barnet grundläggande vattenvana och skapa trygghet för både barn och förälder i vattnet. Vi lär oss grundgreppen i mag- och ryggläge, så du blir säker på hur du kan hantera ditt barn i vattnet. Vi gör även livräddande övningar där vi stärker barnets förmåga att kunna rädda sig själv.

Med hjälp av olika övningar vill vi lära barnet att koppla sina egna simrörelser till att ta sig fram i vattnet. Vi förbereder barnet för att kunna simma utan hjälp från förälder eller instruktör. Detta gör vi genom att vänja barnet att successivt få vatten i ansiktet och över huvudet.

Mål

Målet är att barnet får grundläggande vattenvana samt att man skapar en trygghet mellan barn och förälder i vattnet. Att barnet lär sig koppla sina egna rörelser till att ta sig fram i vattnet. Mål Öppnas i nytt fönster.

Plats

Babysim sker med utbildad babysimsinstruktör i Övningsbassängen där vattnet är behagliga 34 grader och djupet cirka 125 cm.

Krav

Vid start ska barnet väga minst 4 kilo och ha läkt navel. Barnet ska vara minst 3 månader från beräknat födelsedatum. Inga förkunskaper krävs.

Tider, priser och bokning

Ålder 3-24 månader. Max 12 barn per grupp

Kursstart vecka 15, 2024

Onsdagar

14.05-14.35 Babysim Steg 1, Sälarna

14.40-15.10 Babysim Steg 1, Sälarna                  

15.15-15.45 Babysim Steg 2, Valarna

15.50-16.20 Babysim Steg 2, Valarna

16.25-16.55 Babysim Steg 3, Sjöstjärnorna

17.00-17.30 Babysim Steg 4, Ankorna

Pris: 1200 kr (barnet och 2 vuxna)

Kursen består av 8 tillfällen under vecka 15-22

Receptionens öppettider

Minisim, 2 år och uppåt

Om Minisim på Parkbadet

Kurserna i minisim lämpar sig för barn i åldern 2–5 år. Kurserna utgår dock inte från ålder utan kunskaper. Läs därför noga igenom krav på förkunskaper inom de olika stegen för att se vilken kurs som passar just ditt barn. Det är viktigt för att ge barnet bästa möjliga förutsättningar till utveckling

Om kursen

Minisim riktar sig till barn i åldern 2–5 år som vill fortsätta utveckla sina färdigheter i att själva ta sig fram i vattnet. Minisim är en naturlig fortsättning från Babysim.

I Minisim fortsätter barnet att utveckla sina färdigheter i att själva ta sig fram i vattnet. Genom lek, sång och roliga övningar lär sig barnet att hantera sin kropp i vattnet. Det lär sig snabbt att plaska, sparka och ta sig fram i vattnet.
Minisim är uppdelat i 4 olika steg.

Barnet behöver inte ha gått steg ett för att vara med på steg två och så vidare. Ni anmäler er till det steg som ni anser passar bäst för barnet. Varje bokat barn ska ha en vuxen med sig i vattnet.

Mål och Fokus

Vi skapar en grundläggande vattenvana, trygghet och respekt för vattnet. Vi tränar successivt på att få barnen att simma med hjälp av förälder och sedan utan hjälp. Med livräddande övningar stärker vi barnets förmåga att kunna rädda sig själv. Mål och Fokus Öppnas i nytt fönster.

Plats

Minisim sker med utbildade instruktörer i Övningsbassängen som håller behagliga 32 grader och djupet cirka 125 cm.

Tider, priser och bokning

Ålder ca 2-5 år. Max 12 barn per grupp

Kursstart vecka 15, 2024

Fredagar

14.05-14.35 Minisim Steg 1, Bläckfiskarna

14.40-15.10 Minisim Steg 2, Hajarna

15.15-15.45 Minisim Steg 3, Blåvalarna

15.50-16.20 Minisim Steg 4, Krokodilerna

Pris: 990 kr (barnet och 1 vuxen)

Kursen består av 8 tillfällen under vecka 15-22

Receptionens öppettider