Litteraturhuset Trampolin

Litteraturhuset Trampolin arbetar med att stärka barn och ungas läs- och språkutveckling genom olika estetiska uttrycksformer, som film, bild, musik, drama och litteratur, med fokus på berättande. Följ oss gärna på litteraturhusbloggen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där vi delar tips och idéer på böcker och aktiviteter samt aktuell forskning inom området. Trampolin har ett regionalt uppdrag som innebär att sprida våra arbetssätt och metoder, följ oss gärna genom att registrera dig för vårt nyhetsbrev Trampolinexpressen.

sommarpennan

SOMMARPENNAN 2021

Sommarens rysligaste skriväventyr är över! Lyssna på de spännande bidragen skrivna av barn i Gävleborgs län.

Familjelördag

Hösten 2021

Vad händer på Trampolin i höst? Här kan du se vårt aktuella utbud månad för månad.

Läs mer här!

handledning fantasifabriken

Pedagogiskt material

Trampolin utvecklar olika program och pedagogiskt material för förskola/skola samt samarbetar i större litteraturprojekt.

logotypy på uppdrag av region gävleborg
Fantasifabriken


Trampolinexpressen

Ta del av våra digitala fortbildningar, seminarier, prenumerationer, nyhetsbrev m.m.

Barnens galleri

Se vad barnen har skapat på Trampolin.

 Barnens galleri

 

Trampolinmodellen

Trampolinmodellen

Intresserad av boken om Trampolinmodellen? Kontakta någon av Trampolins verksamhetsutvecklare.

Alla aktiviteter på Trampolin

Om Trampolin 

En trampolin är ett redskap som handlar om rörelse och glädje. Trampolinen hjälper dig att hoppa lite högre än vad du tror att du kan. Denger dig en känsla av mod och våghalsighet.

Litteraturhuset Trampolin ska vara en igångsättare, en kultursprångbräda som inspirerar till berättande och berättelser. Här får barn och ungas berättelser liv genom olika estetiska uttrycksformer.

Målgrupp för verksamheten är barn i åldrarna 0-18 år och de vuxna som i sitt yrkesutövande, ideellt eller privat har betydelse för barns och ungas möjligheter att skapa berättelser och utveckla sitt språk. Litteraturhuset Trampolin erbjuder barn och unga möjlighet att under skoltid och på sin fritid skapa egna och ta del av andras berättelser.

Lokalerna består av ett korridorsgalleri, tre större rum (Berättarrummet, Caféköket och Studion) samt ett par mindre rum och "häng"-utrymmen.

Tillsammans med barnkulturdesignern Eva-Johanna Isestig genomfördes en designprocess tillsammans med barn och ungdomar. Hur det gick till kan du läsa i boken Trampolinmodellen- Ett lekfullt sätt att stärka barn och ungas läs- och språkutveckling av Karin Forsgren Anderung och Elin Folkesson.

Barnens rätt till en del i designprocessen Pdf, 1.6 MB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 1.6 MB) av Eva-Johanna Isestig.

Kontakt

Ingeborg Wasserman Westlin
Verksamhetsutvecklare

026 - 24 16 09

Katarina Eriksson
Verksamhetsutvecklare

026 - 24 11 45

Ulrika Goude Westby Verksamhetsutvecklare

026 - 24 01 14

Litteraturhuset Trampolin Besöksadress:
Kulturcentrum/folkbiblioteket
Köpmangatan 5-7, Sandviken