Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Litteraturhuset Trampolin

Anmäl dig till det digitala seminariet ATT BERÄTTA FÖR BARN OCH UNGA 2020 här!

Litteraturhuset Trampolin arbetar med att stärka barn och ungas läs- och språkutveckling genom olika estetiska uttrycksformer, som film, bild, musik, drama och litteratur, med fokus på berättande. Följ oss gärna på litteraturhusbloggenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där vi delar tips och idéer på böcker och aktiviteter samt aktuell forskning inom området.

Fantasifabriken

 

www.litteraturhusbloggen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Trampolinexpressen

Nyhet! Ta del av våra digitala fortbildningar, seminarier, nyhetsbrev m.m. Se höstens utbud och anmäl dig till en eller flera kostnadsfria prenumerationer.

Familjelördag

Aktiviteter på Trampolin

På grund av covid 19 har vi i nuläget begränsat våra öppna aktiviteter. Vi kommer under hösten att erbjuda tre familjelördagar.

Litteraturprojekt

Pedagogiskt material

Trampolin utvecklar olika program och pedagogiskt material för förskola/skola samt samarbetar i större litteraturprojekt.


STUDSA

Studsa är en del av Trampolin som jobbar med att utforska och utveckla nya metoder utifrån forskning om läs- och språkutveckling. Vill du och dina elever ta del av Studsa?

Trampolinmodellen

Trampolinmodellen

Är du intresserad av Trampolinmodellen? Här kan de se filmen som beskriver Trampolinmodellen eller beställa boken.

Barnens galleri

Se vad barnen har skapat på Trampolin.

 Barnens galleri

Alla aktiviteter på Trampolin

Om Trampolin 

En trampolin är ett redskap som handlar om rörelse och glädje. Trampolinen hjälper dig att hoppa lite högre än vad du tror att du kan. Denger dig en känsla av mod och våghalsighet.

Litteraturhuset Trampolin ska vara en igångsättare, en kultursprångbräda som inspirerar till berättande och berättelser. Här får barn och ungas berättelser liv genom olika estetiska uttrycksformer.

Målgrupp för verksamheten är barn i åldrarna 0-18 år och de vuxna som i sitt yrkesutövande, ideellt eller privat har betydelse för barns och ungas möjligheter att skapa berättelser och utveckla sitt språk. Litteraturhuset Trampolin erbjuder barn och unga möjlighet att under skoltid och på sin fritid skapa egna och ta del av andras berättelser.

Lokalerna består av ett korridorsgalleri, tre större rum (Berättarrummet, Caféköket och Studion) samt ett par mindre rum och "häng"-utrymmen.

Tillsammans med barnkulturdesignern Eva-Johanna Isestig genomfördes en designprocess tillsammans med barn och ungdomar. Hur det gick till kan du läsa i boken Trampolinmodellen- Ett lekfullt sätt att stärka barn och ungas läs- och språkutveckling av Karin Forsgren Anderung och Elin Folkesson.

Barnens rätt till en del i designprocessenPDF (pdf, 1.6 MB) av Eva-Johanna Isestig.

Kontakt

Ingeborg Wasserman Westlin
Verksamhetsutvecklare
026-241609

Katarina Eriksson
Verksamhetsutvecklare
026-241145

Ulrika Goude Westby Verksamhetsutvecklare 072-2253846

Studiebesök

Peter Hirseland, 026-24 16 10
Enhetschef Bibliotek,
Litteraturhuset Trampolin

Besöksadress:
Kulturcentrum
Köpmangatan 5-7, Sandviken