Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Konditions- och Maxpulstest

Konditionstest

Att beräkna konditionsnivå och utveckla konditionen är värdefullt.

Ett konditionstest på cykel möjliggör beräkning av både syreupptagningsförmåga och testvärde. Testvärdet graderas i ett hälsoperspektiv och kan kopplas till upplevd ork i både vardag och arbete.
Det är enkelt att anpassa testet till deltagarens förutsättningar.
Testet är skonsamt oavsett eventuella ledbesvär eller övervikt. Belastningen på cykeln kräver ungefär samma energiutveckling hos deltagaren vare sig hon eller han är ung eller gammal, tränad eller otränad.

För fysiskt inaktiva personer är det ofta positivt att få en uppfattning om vad måttlig ansträngning motsvarar som en utgångspunkt för att börja motionera.

Maxpulstest

Om man är en glad amatör som inte bryr sig nämnvärt om vilken intensitet man ligger på vid varje träningspass men ändå är intresserad över hur hårt man jobbar och vilken medelpuls man haft under loppet så kan det vara bra att veta att ju mer muskler som arbetar desto högre intensitet kan man normalt jobba på innan man börjar bygga upp mjölksyra. Om inte annat så kan det vara skönt att veta varför man ibland känner att man jobbar som en galning på sina spinningpass för att sen märka att man hade en medelpuls som var lägre än på ett normalintensivt löppass.

Kostnad för respektive test: 300 kr

Tid för test bokas via vår Reception på telefon: 026-241560

Sidan uppdaterad: 2017-11-24
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se