Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Lärcentrum

Corona- Covid-19

Lärcentrums lokaler håller öppet för enskilda studier, tills Skolledningen beslutar annat. Om du har någon förkylningssymptom stannar du hemma, och på plats är du noga med god hygien. Se CVL:s första sida för mer information.

Anmälan till tentamen fungerar som vanligt.

Funderar du på att börja plugga? Kanske på distans? Då har du kommit rätt!

Ett Lärcentrum är en resurs och en service främst för distansstuderande på yrkeshögskolenivå, högskole- eller universitetsnivå oavsett utbildningsanordnare. Vi tar även emot campus-studenter och elever som läser via Hermods och KUI på distans när det finns möjlighet. Det är kostnadsfritt och öppettiderna är generösa och flexibla. Kontakta gärna oss för en rundvisning.

Sandvikens Lärcentrum erbjuder

  • Studievänlig och social miljö
  • Lokaler för grupparbeten eller enskilt studerande, matrum med pentry
  • Möjlighet till att skriva din tentamen (skrivvakt finns)
  • Tillgång till Internet, lånedatorer, webbkamera/headset
  • Tillgång till skärm och konferensutrustning för streamade eller direktsända föreläsningar.

För mer information om Lärcentrum kontakta oss på larcentrum@edu.sandviken.se eller 

Lisbeth Hedberg, Studieadministratör
lisbeth.hedberg@edu.sandviken.se
026-24 10 90, 070-089 44 15

Mia Eriksson, Utbildningsledare
mia.eriksson@sandviken.se
026-24 12 62

Besöksadress: Högbovägen 45 (entrén på framsidan)

Tentamensservice

Som student kan du avlägga tentamen hos oss om ansvarig högskola/universitet tillåter det.


Tekniskt basår i samverkan

Tekniskt basår i samverkan är ett samarbete mellan Högskolan i Gävle (HiG) och Lärcentra i länet. Basåret innehåller gymnasiala kurser i kemi, fysik och matematik, vilket ger behörighet till Högskolestudier. Lärarstöd finns på Lärcentrum och eleverna får ta del av inspelade föreläsningar från Högskolans lärare. Vid några tillfällen ingår obligatoriska labbar på HiG. Kurslängd 40 veckor heltidsstudier. Slutförs studierna erbjuds en reserverad plats på ett ingenjörsprogram vid Högskolan i Gävle. Nästa beräknad start sker i augusti 2020, ansök via antagning.se och välj studieort Sandviken.

IT-utvecklare

Nu finns denna studieförberedande utbildning (1 år) på Lärcentrum med kurser i programmering, webbutveckling och matematik. Nästa planerade start sker i början av 2021.

Vindkraftstekniker, 1,5 år på Yrkeshögskolan.
Studera 60% av utbildningen på distans i studiegrupp på Lärcentrum och praktik (LIA) på hemorten, resterande i Strömsund.

Ny utbildning kommer också att starta i Sundsvall i augusti/september 2021, via Lernia. Den utbildningen är på 2 år. Eventuellt finns möjlighet til studiegrupp i Sandviken.

Branschen har stor efterfrågan de närmaste åren, så mycket stor chans till jobb! Kontakta gärna oss på Lärcentrum för mer info.

Hitta till Lärcentrum:

Från Sandvikens centrum Kör mot Högbo på väg 272 sväng vänster vid skylt Sandbacka Park sedan direkt höger. Besöksparkering finns på framsidan.

Från Högbo/Ockelbo (väg 272) Sväng höger ca 100 m efter första skylten Sandbacka Park sedan direkt höger. Besöksparkering finns på framsidan.

Från E16 Sväng av från väg E16 mot Sandviken C. Från Gävlevägen sväng av mot Högbo bruk och Ockelbo, väg 272. Efter några hundra meter, sväng av till vänster på Spångvägen innan Sandbacka Park, sedan direkt höger. Besöksparkering finns på framsidan.

Öppettider reception entrén Högbovägen 45 Måndag - Fredag 08:00 till 11:45 och 12:45 till 17:00 för parkeringstillstånd.

För buss finns hållplatser med namn Sandbacka på Spångvägen och Högbovägen. Lokalbuss 11, regionbuss 40 och 44 kör förbi Sandbacka Park.


Studiegrupper

Läser du distansutbildning på högskola, universitet eller yrkeshögskola och vill ingå i en studiegrupp som träffas på Lärcentrum? Ni kan stötta varandra i studierna utan att läsa samma utbildning.

Sidan uppdaterad: 2020-03-19
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Vi finns på sociala medier

Facebook
Twitter
Facebook