Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Yrkesutbildningar,
Centrum för vuxnas lärande

Om du är folkbokförd i Sandviken, Hofors, Ockelbo, Gävle eller Älvkaleby kan du fritt söka yrkesutbildningar hos oss alla inom Gästrikevux.

Tänker du flytta till och folkbokföra dig i Sandvikens kommun ska du ange detta i ansökan. Din ansökan behandlas så snart du kompletterat med ett personbevis från Skatteverket som intygar att du är folkbokförd i Sandviken.

Våra yrkesutbildningar

Yrkes- och lärlingsutbildning i Gästrikevux

Gästrikevux och Yrkesvux är ett samarbete mellan Gästriklands kommuners vuxenutbildningar på gymnasial nivå. Du har som Sandvikenbo möjlighet att söka yrkesutbildningar och lärlingsplatser i Gävle, Ockelbo, Älvkarleby och Hofors, utan ett yttrande från din hemkommun.

Yrkesutbildningar i Gävle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Yrkesutbildningar i Hofors Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Yrkesutbildningar i Ockelbo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Yrkesutbildningar i Älvkarleby Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lärlingsutbildningar
För dig som vill genomföra en yrkesutbildning direkt på ett företag. Du läser även kurser från gymnasiet på din arbetsplats och ibland även på en skola. På arbetsplatsen har du en utsedd handledare. Handledaren har yrkeskunskaperna och ska hjälpa dig att nå dina kursmål.
Lärlingsutbildning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utbildningar i Gävleborgs län

Rätt utbildning är en nyckel till arbetsmarknaden. Här kan du hitta utbildningar på gymnasienivå, yrkeshögskolenivå, folkhögskolenivå och arbetsförmedlingens utbildning (om du är arbetslös). Utbildningarna är bland annat inom yrken där det finns behov av arbetskraft. Här kan du se alla utbildningarna som finns i vårt län och vad som krävs för att söka dem.
Se alla utbildningar Länk till annan webbplats.