Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Programmeringsutbildning

Det här är en utbildningen för dig som i framtiden vill arbeta med IT. Utbildningen ger dig goda kunskaper i programmering och ger dig möjlighet att läsa vidare inom IT på yrkeshögskola, högskola eller universitet.

Du får även betyg i kurser som kan ingå i en gymnasieexamen och kan ge behörighet till andra studier på eftergymnasial nivå. Undervisningen sker genom lektioner med praktiska tillämpningar. Undervisningen blandar digitala distansmoment med platsförlagd utbildning.

OBS! Vi har även en utbildning som heter IT-tekniker. Den är inriktad mot server- och nätverksteknik. Kontrollera så att du söker till rätt utbildning.

Information om utbildningen

Rekommenderande förkunskaper

Svenska 1/A eller Svenska som andraspråk 1/A, Matematik 1 samt Engelska 5. Du behöver även ha goda kunskaper i engelska för att ha förutsättningar att klara programmeringen.

Omfattning

Heltidsstudier, 25 veckor. 600 poäng

Utbildningsstart

15 januari 2024

Ansökningsperiod

Ansökan är stängd.

Antagningsbesked skickas ut kring den 13 december till den e-postadress som du angav i din ansökan. Kontrollera din skräppost om du inte får meddelandet.

Ansökan

För att din ansökan ska vara komplett måste du bifoga dina betyg och ett personligt brev där du beskriver varför du vill gå utbildningen. Bifogar du inte betyg och personligt brev så kommer vi inte behandla din ansökan.

Sökande folkbokförd i annan kommun än Sandviken

Om du är folkbokförd i Hofors, Gävle, Ockelbo eller Älvkarleby så gör du din ansökan på vår hemsida (du behöver inte bifoga något yttrande från din hemkommun).

Om du är folkbokförd i någon annan kommun så gör du din ansökan på vår hemsida, och du behöver bifoga ett yttrande från din hemkommun. Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för beslut om yttrande.

Vid frågor om utbildningen

Kontakta Medborgarservice 026-24 00 00, medborgarservice@sandviken.se.

Kurser i utbildningen

Programmeringsutbildning

Kursnamn

Antal poäng

Datorteknik 1b

100 poäng

Webbutveckling 1

100 poäng

Webbserverprogrammering 1

100 poäng

Programmering 1

100 poäng

Programmering 2

100 poäng

Matematik 2c

100 poäng

Totalt

600 poäng