Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Affärsutveckling

Vill du utveckla ditt företag? Då har du nu möjligheten att gå en utbildning i affärsutveckling. Utbildningen är kostnadsfri och omfattar totalt sex tillfällen. Varje tillfälle är tre timmar långt.

Affärsutvecklingskurs

Kursdatum vårterminen 2023

Affärsutvecklingskurs
Datum: Onsdag 22 mars - onsdag 26 april
Tid: 18.00 - 21.00
Plats:
Digitalt

Anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om utbildningen

Utbildningen bygger på en kvalitetssäkrad process som ger dig de förutsättningar och verktyg du behöver för att lyckas med din verksamhetsutveckling.

Som deltagare vägleds du såväl i grupp som individuellt. En viktig del i utbildningen är Lean Business affärplaneringsplattform. Det är en metodik för affärsutveckling som bygger på modern forskning inom entreprenörskap. Ett exempel på hur utbildningsprogrammet kan se ut hittar du nedan:

  1. Introduktion: Det moderna entreprenörskapets beståndsdelar, verksamt.se.
  2. Syfte och resurser: Din motivation, dina värderingar och din vision + din kunskap, dina erfarenheter samt fysiska och ekonomiska tillgångar.
  3. Din affärsidé: Vilka behov/problem täcker/löser du, vilka har dessa behov/problem och vilken kärnkompetens gör dig bäst ämnad att täcka behoven/lösa problemen?
  4. Affärsmodell: Hur ska du gå tillväga för att täcka dina kunders behov/lösa dina kunders problem på bästa sätt?
  5. Mål och uppgifter: Vilka konkreta mål/milstolpar ska du sätta för att täcka dina kunders behov/lösa dina kunders problem och vad måste du göra för att nå dessa mål/milstolpar?
  6. Ekonomiska prognoser: Företagsekonomi, resultat- och kassaflödesprognos.

Innan utbildningens avslut får du även rådgivning i vilka stödfunktioner och nätverk som kan stötta dig i ditt fortsatta företagande. Du har även fortsatt fri tillgång till entreprenörsplattformen efter utbildningen.

Kontakt

För mer information om utbildningen kontakta Malin Palmberg, malin.palmberg@sandviken.se / 026-24 07 95

Anmälan:

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se