Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Arbetsmarknad och stöd till arbetssökande

Sandvikens Kommun arbetar för att stötta näringslivet för att skapa en god arbetsmarknad och i kommunen finns många aktiva företag inom olika branscher. De största arbetsgivarna är bl.a. Sandvik AB, Alleima AB, Sandvikens kommun, Region Gävleborg, ABB och Granitor Electro AB.

Sandviken har bra kommunikationer och från centralorten tar det ca 20 minuter till Gävle och 90 minuter till Arlanda och Stockholm. Sandviken är centrum i en region med cirka 150 000 människor med närhet till högskolor, teknikparker, världsledande företag och innovationer i framkant.

Lediga jobb

Söker du lediga jobb hos Sandvikens kommun finns aktuella tjänster på vår sida lediga jobb. Se även Arbetsförmedlingens platsbank Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för lediga jobb i närområdet.

Stöd för arbetssökande

När du söker arbete kan du få hjälp och stöd av arbetsförmedlingen. Se mer information på arbetsformedlingen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Stöd att komma ut i arbetslivet 

Kommunen arbetar aktivt för att hjälpa invånare som behöver stöd för att komma ut i arbetslivet. Arbetslivsförvaltningens verksamheter arbetar med stöd för kommuninvånare som har behov av olika arbetsmarknads­insatser.

Första Steget riktar sig till ungdomar mellan 16-20 år.

LOK-center erbjuder insatser för långtidsarbetssökande, personer med funktionshinder och arbetssökande som är långtidssjukskrivna. Ta kontakt med din handläggare på Arbetsförmedlingen eller Individ- och familjeomsorgen för vidare planering.