Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Starta företag

Här hittar du stöd du kan få på vägen för att kunna gå vidare med din affärsidé, hitta lokaler och kontaktuppgifter till rådgivning. I Sandvikens kommun arbetar vi aktivt för att främja företags­utveckling och vill skapa goda förutsättningar för att fler ska vilja starta företag som bidrar till utvecklingen i vår kommun.

Starta eget-rådgivning

Näringslivskontoret samverkar med flera aktörer för att du ska få bästa hjälp i dina funderingar på att starta eget företag. Dessa är bland annat NyföretagarCentrum Gästrikland, Sandbacka Science Park, Movexum, ALMI, TRR och Arbetsförmedlingen.

För mer information och stöd välkommen att kontakta:
Malin Palmberg, malin.palmberg@sandviken.se, 072-880 58 56.

Starta eget-kurs

En kostnadsfri utbildning för dig som vill starta eget företag. En sex veckor kostnadsfri utbildning för dig som funderar på att starta eget företag. Är du boende i Sandviken, Ockelbo eller Hofors kommun? Välkommen att anmäla dig!

Läs mer om vår Starta eget kurs.

Företagarguiden Verksamt

I Företagarguiden Verksamt får du hjälp att planera och komma igång med ditt företag, till exempel att välja företagsform, företagsnamn, skapa en affärsplan och registrera ditt företag. Du hittar också tips för finansiering.
www.verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tips för dig som tänker starta eget eller nyligen startat

Hitta lokal till din verksamhet

I Sandviken finns många olika fastighetsägare som erbjuder lokaler som kan passa för din verksamhet.
Se lediga lokaler

Tillstånd, regler och tillsyn

När du ska starta ett företag kan du behöva tillstånd från olika myndigheter. Vissa tillstånd hanteras av Sandvikens kommun. Tillstånd, regler och tillsyn

Övriga aktörer för rådgivning, samverkan m.m.