Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Arbete & karriär

I Sandvikens kommun arbetar 3 500 superhjältar inom 240 olika yrken. Medarbetare som gör samhället lite bättre, varje dag. Tillsammans formar vi vår gemensamma framtid och bidrar till välfärden för Sandvikens 39 000 invånare.

Vi är en kommun som vill växa genom fler invånare och företag. En spännande samhällsutveckling som innebär fler bostäder, nya affärsverksamheter, utökningar i vård- och kunskapssektorn och satsningar på mångfald och folkhälsa. Satsningar som innebär fler möjligheter till jobb.

Välkommen att bli en viktig del av Sandvikens framtid!

sjuksköterskor i röda arbetskläder

Att arbeta i Sandvikens kommun

När du arbetar hos oss gör du samhället och Sandvikens kommun lite bättre, varje dag. Här ska alla känna sig hemma, trivas och få möjlighet att utvecklas och ha roligt tillsammans.

Hossam Abu Rweileh

Möt medarbetare

Hur är det egentligen att vara anställd i Sandvikens kommun? Här möter du några av våra medarbetare som gärna delar med sig av sin spännande vardag.

Sandvikens stadshus med blommor i förgrunden

Kommunen som arbetsgivare

Det är viktigt för kommunen som arbetsgivare att du som arbetar här känner att din arbetsinsats är värdefull, att du har balans mellan arbete och fritid, har roligt och kan utvecklas både i din yrkesroll och som människa.

Ledarskap

Vi tror på ledare som är öppna och prestigefria inför mötet med människor och som vågar vara både personliga och tydliga i sitt ledarskap. Vi tror också att det är viktigt att du som ledare får rätt stöd och erbjuder ledarprogram till alla nya ledare.

Praktik, examensarbete och uppsats

Här kan du som går på högstadiet, gymnasiet eller studerar på universitet eller högskola läsa mer om bland annat examensarbete, praktik, prao och verksamhetsförlagd utbildning.