Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Praktik, examensarbeten och uppsats

Du kanske studerar i Sandviken med omnejd och vill ha en rolig och givande plats att göra din praktik eller prao eller skriva ditt examensarbete eller din uppsats på. Eller så studerar du kanske på högskola eller universitet på annan ort, men är sugen på att flytta till, eller tillbaka till, Sandviken efter studierna. Oavsett bakgrund eller om du går i högstadiet, på gymnasiet eller studerar på högre nivå, så är det här sidan för dig som vill veta mer om bland annat examensarbete, praktik och verksamhetsförlags utbildning (VFU) i Sandvikens kommun.

Student på högskola, folkhögskola eller universitet

Du som student är viktig för oss på Sandvikens kommun och här kan du läsa om hur du gör om du vill skriva ditt examensarbete eller uppsats hos oss. Är du lärarstudent erbjuder vi även verksamhetsförlagd utbildning och en unik möjlighet att varva studier och arbete i vår arbetsintegrerade lärarutbildning.

Prao och praktik för dig på högstadiet eller gymnasiet

Praon och praktiken är en bra möjlighet för dig som elev att komma i kontakt med företag och organisationer som du vill veta mer om, skapa nya kontakter och träffa andra vuxna, samtidigt som du får en inblick i de roller, krav, ansvar och möjligheter som finns i arbetslivet. Kontakta gärna oss om du är intresserad av att göra din prao eller praktik hos oss.