Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Näringslivet i Sandviken

I Sandvikens kommun arbetar vi för att du som företagare ska trivas.

Det finns ca 3 500 företag i Sandvikens kommun. Den största arbetsgivaren är Sandvik AB med 1900 anställda och omkring 400 inhyrda konsulter i Sandviken. Sandvik är en stark motor i det regionala näringslivet.

Sandviken är en av de mest forskningstäta kommunerna i landet. I Sandviken verkar ca 700 forskare på Sandvik AB och på ytterligare ett antal företag runt om i Sandviken. Till antal patent räknat per 10 000 invånare är Sandviken landets mest innovativa kommun.

Näringslivsregister

I UC:s näringslivsregister kan du söka på alla företag och branscher i Sandvikens kommun.
Näringslivsregister Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information om företag i andra kommuner finns i allabolag.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Träffa andra företagare vid Godmorgon Sandviken

En gång i månaden arrangeras Godmorgon Sandviken på Sandbacka Park. Här har du som företagare möjlighet till inspiration, få nyheter om vad som händer i Sandviken med omnejd. Träffa andra företagare och chansen att knyta nya viktiga affärskontakter.
Läs mer om Godmorgon Sandviken

Näringslivskontoret

Näringslivskontoret arbetar med att fler företag ska kunna starta, utvecklas, expandera och etableras i Sandvikens kommun. Vi ger råd och förmedlar kontakter.
Kontakta Näringslivskontoret för mer information

Sandbacka Science Park

Sandbacka Science Parks uppdrag är att skapa ett långsiktigt konkurrenskraftigt lokalt och regionalt näringsliv. Utifrån näringslivets behov, Sandvikens kommuns strategiska områden och Region Gävleborgs smartspecialiseringsstrategi arbetar vi för näringslivets utveckling och tillväxt i Sandvikens kommun och hela Gävleborg.
Mer om Sandbacka Science Park

Näringslivsstrategisk plan för Sandvikens Kommun

Näringslivsstrategiska planen är grunden för kommunens arbete med att skapa ett hållbart företags- och förnyelseklimat som ligger i linje med kommunens långsiktiga vision. Det ska främja en hållbar tillväxt genom såväl nyföretagande som hållbar utveckling i existerande företag – oavsett bransch – samt göra kommunen attraktiv för befintliga företag, nyetablering, boende och för besökare.
Ta del av näringslivsstrategisk plan Pdf, 210.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Samverkan mellan företag, skolor och utbildningar

Det är viktigt att våra ungdomar får en så god inblick som möjligt i vårt samhälle och de olika möjligheter till yrken som finns inför de val de ska göra till gymnasiet. Kan ditt företag ta emot praoelever? Läs mer och anmäl ditt intresse

Högskolan i Gävle erbjuder flera olika möjligheter till samverkan mellan företag, studenter, forskare m.fl.
Samverka med Högskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I samverkan med lokala teknikföretag arbetar Göranssonska skolan, Bessemerskolan, Centrum för Vuxnas Lärande och Yrkeshögskolan i Teknikcollege.
Mer information om Teknikcollege finns på bessemerskolan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Centrum för vuxnas lärande erbjuder yrkesutbildningar och yrkeshögskoleutbildningar där samverkan sker med lokala och regionala företag.
Yrkesutbildningar
Yrkeshögskoleutbildningar