Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Sandbacka Science Park

Sandbacka Science Park är en science park med spetskompetens inom tre fokusområden: grön omställning, mod att utveckla och digital utveckling. Basen för företagen i Sandbacka Park ligger i ett stort antal industriföretag i regionen, vilka i ett flertal fall är världsledande inom sin bransch.

Sandbacka Park

Sandbacka Science Park idag är en av Sveriges snabbast växande science parks. Sedan starten har vår målsättning hela tiden varit att skapa en kreativ miljö där företag kan utvecklas och växa tillsammans, och på så sätt få konkurrensfördelar. Det betyder att alla företagen själva utgör kärnan i Sandbacka Park, och som hyresgäst förutsätts det att alla deltar i utvecklingen av vårt koncept.

Näringslivsstrategisk satsning 1996

Som en näringslivsstrategisk satsning inledde Sandvikens kommun år 1996 uppförande av kontorslokaler i Sandbacka-området i Sandviken. Den 1 september 1998 skrevs det första kontraktet med ett företag som från Stockholm valde att lokalisera verksamhet i Sandviken och Sandbacka Park.

Viktiga aktörer och utvecklingsprojekt

Sandvik är en viktig aktör i scienceparken med 3 olika bolag som omfattar ca hälften av medarbetarna i teknikparken. Inom området digital utveckling drivs från Sandbacka Science Park ett flertal utvecklingsprojekt tillsammans med regionalt och nationellt näringsliv. Många av våra projekt har forskningsanknytning och målsättningen är att skapa förutsättningar för etableringar av fler kvalificerade företag, utbildningar och arbetstillfällen i Sandviken. Sandbacka Science Park samordnar också Sandviken Pure Power som rör allt inom förnyelsebar energi, fossilfria transporter och energilagring.

Majoriteten av de 50-tal företag som finns där kommer från annan kommun eller är nystartade verksamheter. Fastigheten är cirka 22000 kvadratmeter stor och har kontorsutrymmen och konferenslokaler till dig som vill utveckla ditt företag.

Nya företag och arbetstillfällen

Satsningen ska generera nya innovationer, företag och arbetstillfällen i Sandviken och har sedan start levererat resultat och utvecklats på ett mycket framgångsrikt sätt. För närvarande är arbetet med att lösa en fortsatt positiv utveckling en av de högst prioriterade frågorna i Sandviken.

Vi vill också att de människor som får jobb i Sandbacka Park ska kunna välja att bo i Sandviken så att även skatteintäkterna landar i Sandviken säger Peter Kärnström, Kommunstyrelsens ordförande

Sandbacka Science Park är en viktig och kreativ arena för företags- och teknikutveckling i Sandviken och regionen.

Mer information och kontakt

Är du intresserad av att bli ett av företagen i Sandbacka Park? Har du en samarbetspartner som du vill etablerar ett kontor i ditt närområde? Vill du veta mer om vilka möjligheter vi kan erbjuda just ditt företag?

Tveka inte att kontakta oss på Sandbacka Science Park

Magnus Ernström

Utvecklingschef - Sandbacka Science Park
026-24 20 18
magnus.ernstrom@sandviken.se

Pia Öström

Aktiviteter och kommunikation - Sandbacka Science Park
026-24 12 43
pia.ostrom@sandbackasciencepark.se

Besöksadress: Spångvägen 10, Sandviken
Postadress: Sandbacka Park 811 32 Sandviken

info@sandbackasciencepark.se

www.sandbackasciencepark.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.