Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Altris etablerar sig i Sandviken och ska tillverka miljövänligt katodmaterial

Företaget Altris väljer Sandviken för deras första industriella produktionsanläggning. Altris är föregångare gällande hållbara natriumbatterier och har utvecklat ett eget banbrytande material för katoderna till batteriet.

Tack vare läget, infrastrukturen och expertisen som Sandviken kan erbjuda väljer nu Altris att etablera sig på Sandviks industriområde. Här får Altris även den möjlighet de behöver för att kunna växa kommande år. Etableringen möjliggörs via Sandvik Materials Technology.

Vi är glada att stötta Altris och deras innovativa lösning i detta första och viktiga steg mot industriell produktion. Kapaciteten och möjligheterna på Site Sandviken matchade deras behov för anläggningen och vi hade också en perfekt matchning i lämpliga lokaler, säger Ulrika Silver, Sitechef för Sandvik Materials Technology i Sandviken.

Satsning helt i linje med kommunens vilja

Produktionen i den 1 800 kvadratmeter stora anläggningen beräknas komma igång under våren 2022, och de första varorna ska finnas tillgängliga på marknaden i början av 2023.

Sandvik Materials Technology har visat stor förståelse för våra behov och har i supporten också visat sig mycket kunniga i industrialiseringsprocesser. Jag är övertygad om att detta samarbete kommer vara ovärderligt i Altris framtida satsningar, säger Tim Nordh, Altris CTO.

Satsningen ligger helt i linje med Sandvikens kommuns vilja att få fler aktörer som främjar framtidens fossilfria energiförsörjning att etablera sig i kommunen.

Det är fantastiskt roligt att Altris väljer att etablera sig här och de blir en fantastiskt bra komplettering i vår satsning Sandviken Pure Power. Etableringen möjliggörs tack vare ett konstruktivt samarbete med Sandvik Materials Technology, säger Jan Fagerström, Chef Näringslivsenheten Sandvikens kommun.

Mer information om företaget Altris Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Träd på vintern