Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Sandviken visar fortsatt bra företagsklimat i ny mätning

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en varumärkesundersökning gällande företagsklimatet i alla kommuner. Syftet med undersökningen är att visa var i landet det är mest gynnsamt att starta och driva företag. I dag presenteras årets resultat där Sandviken fortsatt har ett bra företagsklimat.

Förra året gjorde Sandviken en rekordklättring i både ranking och betyg. I år ser vi en svag nedgång. Årets undersökning visar att Sandvikens kommun ligger på 3,40 av en sexgradig skala vilket är ett okej resultat men vi är inte nöjda. Ett bra näringslivsklimat är otroligt viktigt för Sandviken och detta resultat ger oss motivation att jobba ännu hårdare med stödet och servicen till våra företagare. I Gävleborgs län ligger genomsnittet på 3,34.

Vårt stora fokus ligger på att förbättra företagsklimatet i Sandviken. Vi har ständig dialog med våra företagare som vi ser ger positiva resultat. Genom samarbete och lyhördhet kan vi få ett ännu bättre företagsklimat i Sandviken, det ska synas att vi älskar företagare", säger Jan Fagerström, Näringslivschef, Sandvikens kommun.

Bild som visar företagsklimat.

* Enkäten skickas ut till cirka 200 små, medel och stora företag i kommunen.

För mer information kontakta:
Jan Fagerström, Näringslivschef, Sandvikens kommun
Telefon: 070 – 979 04 79
E-post: jan.fagerstrom@sandviken.se