Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Vätgaslösning för produktion av fossilfritt stål till Sandviken

Nu är det klart att GreenIron etablerar sin första industriella produktionsanläggning på Sandvikens industripark.

GreenIron är ett framgångsrikt företag med en patenterad, beprövad, energieffektiv och fossilfri teknologi där de framställer fossilfria metaller med hjälp av vätgas.

GreenIrons unika teknologi bidrar till att minska klimatavtrycket från metall-, gruv- och tillverkningsindustrier. Dessa metaller kan framställas från malm, avfall eller restprodukter där den enda restprodukten blir vatten tack vare användandet av vätgas. Målet för GreenIron är öka återvinningen av restprodukter och avfall i hela stålindustrin globalt. De arbetar för att skapa ett långsiktigt samhällsvärde med inriktning på hållbart värdeskapande för hela världen och för kommande generationer.

Det finns flera anledningar till att de valde just Sandviken. Dels närheten till Alleima och stålindustrin, dels Sandvikens erfarenhet och kunskap om vätgas. En annan bidragande orsak är det mottagande och stöd det fått från Sandvikens kommun och Region Gävleborg.

Vi kontaktade GreenIron för cirka ett år sedan och det är nu otroligt glädjande att vi är i hamn med etableringen. GreenIron är ett mycket intressant högteknologiskt, innovativt och hållbart företag som bidrar till Sandvikens utveckling, säger Jan Fagerström, chef Näringslivskontoret Sandvikens kommun.

Läs mer om GrenIron Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information:

Jan Fagerström
Chef Näringslivskontoret
Sandvikens kommun
070 – 979 04 79
jan.fagerstrom@sandviken.se

------------------------------------------------------------

Publicitet GreenIron:

GreenIron finns med på NyTekniks 33-lista gällande Sveriges främsta techstartups-företag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dagens Industri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuell hållbarhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

GreenIron

GreenIron från vänster: Tanja Ilic, Ulrika Molander och Jan Boberg, framför demougnen som sedan 2020 framställt fossilfri metallpellets med Greenirons teknik. Bild: Stefan Jarvetun