Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats
EU

Bredband i Sandvikens kommun

I maj 2021 antog Sandvikens kommun en plan för att förbättra bredbandsanslutningen i hela kommunen. Planen fungerar som en vägledning för kommunens arbete med att bygga ut en IT-infrastruktur som täcker hela kommunen och ger både företag och hushåll tillgång till snabbt bredband. Tack vare detta arbete har nu 99,9% av hushållen och företagen möjlighet att få en fast bredbandsanslutning, antingen genom en eller flera olika tekniska lösningar.

Bredbandsplan för Sandvikens kommun 2021–2025 Pdf, 606.5 kB, öppnas i nytt fönster.

I Sandvikens tätort finns det idag flera olika leverantörer som kan leverera fast bredbandsuppkoppling, via till exempel fiber, kabel-tv med flera. Bor du i Sandvikenhus har du till exempel möjlighet att beställa bredbandstjänster i Sandviken Energis tjänsteportal.

Utanför Sandvikens tätort

Är du företagare eller du bor utanför Sandvikens tätort, så kan du på olika sätt få bredband:

Sandnet bygger fiber på landsbygden med hjälp av stöd från staten och EU. Läs mer om Sandnets utbyggnad på landsbygden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du kan även använda ADSL på vissa orter, kontakta Telia.

Om ni är intresserad av en fast uppkoppling via fiber men det i dagsläget inte finns några utbyggnadsplaner för er by, så kan man t ex skapa en fiberförening för att bygga ut. Läs mer om denna möjlighet på Byanäts hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Där man av olika anledningar inte kan få en fast bredbandsuppkoppling i dagsläget, så finns andra möjligheter för trådlös uppkoppling. Läs mer om trådlösa alternativ på PTS.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sandnet

Sandnet är den lokala bredbandsleverantören i Sandvikens kommun och är en affärsenhet under det kommunala bolaget Sandviken Energi AB. Sandnet erbjuder företag och privatkunder flera olika lösningar på tillgång till bredband.
sandnet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sandnet erbjuder i första hand fiber till hemmet (FTH) inom Sandvikens tätort och landsbygden. Läs mer Sandnets utbyggnadsplaner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Saknar du telefoni och grundläggande internet

Saknar du telefoni och grundläggande internet och vill ansöka hos PTS om att få stöd för det? Välkommen! Det är du som inte kan få telefoni eller internet via någon leverantör på marknaden som kan få stöd via PTS. Tänk på att stödet inte gäller fritidshus.

Läs mer om möjligheterna att få stöd hos Post- och Telestyrelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Användbara länkar

Läs mer om Region Gävleborgs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. arbete med bredband.

Post och telestyrelsen (PTS) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.