Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Teater, Cirkus, Rollspel och Skrivande

De flesta människor bär på berättelser, sanna eller påhittade. Utveckla dem genom våra rollspel, nycirkus, teater- och skrivarkurser.

Mer information om avgifter och anmälan

Teater (från 9 år)

Teater är en konstform som lever i ögonblicket och som uppstår här och nu inför en publik. Följ med oss in i teaterns magiska värld!

Kulturskolan Sandviken

Med dramaövningar, lekar och improvisationer lär du dig uttrycka olika känslor och sinnesstämningar. Vi jobbar med kropp och röst men även musik och rytm för att utforska olika rollfigurer.

Tillsammans med andra jämnåriga får du vara med i föreställningar där teater, musik och dans vävs samman till en spännande helhet. Ibland gör vi stora uppsättningar där alla Kulturskolans teaterelever medverkar.

Dramapedagog

Jessica Andersson

Terminsavgift

725 kr

Teatergrupper 2023/2024

GRUPP

ÅLDER

TID

Måndag

12-15

17:30-19:30

Onsdag 1

10-12

16:00-17:30

Onsdag 2

14-19

18:00-20:00

Torsdag 1

9-11

16:00-17:30

Torsdag 2

12-13

18:00-20:00


Cirkus (från 8 år)

Välkommen in i cirkusens magiska värld!

I cirkus får du lära dig jonglering, akrobatik, snurra på poi, kasta upp en diablo, och andra spännande konster. Undervisningen sker i grupp. Vi börjar från grunden och i slutet av terminen fokuserar vi på sätta ihop det vi lärt oss till en förställning.

I cirkus tränas balans, koncentration, koordination, mod och samarbete. Det krävs stort tålamod och du utmanar ständigt dig själv.

Eleverna blir indelade i grupper utifrån ålder.

Cirkusgrupper 2023/2024
Grupp 1 - Tisdag 16.00-17.00
Grupp 2 - Tisdag 17.10-18.10

Lärare

Madelene Eriksson

Terminsavgift

725 kr

Caramellerna (7-9 år)

För de yngsta finns teaterkören Caramellerna. Här skapar vi sångglädje genom sång och fantasifulla teater- och dramaövningar.

Kulturskolan Sandviken

Med leken i fokus gör vi entré i sångens och teaterns magiska värld. Vi jobbar med rösten och kroppen i enkla grundläggande teater/drama-övningar utifrån gruppens fantasi och kreativitet.

Måndag 16:15-17:00

Sånglärare

Linda Kastemyr

Dramapedagog

Jessica Andersson

Terminsavgift

450 kr

Kulpåsen (från 10 år)

Kulpåsen är en stimulerande och utforskande kurs för barn och unga med olika funktionsnedsättningar och särskilda behov. Vi har kul-på-scen!

Kulpåsen

Här får du möjlighet att, utifrån dina egna förutsättningar, utvecklas och ha roligt med olika konstformer. Vi blandar drama, sång, musik, rörelse och bild.

Verksamheten anpassas så långt som möjligt efter dina enskilda behov. Undervisningen sker i grupp under ledning av två pedagoger. Personliga assistenter är välkomna. Möta upp eller lämna vid färdtjänst kan vi tyvärr inte hjälpa till med.

Vid anmälan är det är viktigt att vi får rätt information om funktionsnedsättningen för att kunna tillgodose de särskilda behoven.

Måndag 16:30-17:15

Lärare

Elisabet Wangby Björling

Terminsavgift

725 kr

Författarklubben (från 11 år)

Om du vill bli författare så är det här kursen för dig! Här får du verktygen för att skriva boken eller diktsamlingen som du har drömt om.

Författarklubben

Författarklubben riktar sig till dig som tycker om att skriva och vill träffa andra som drömmer om samma sak. Vi träffas en gång i veckan och skriver, diskuterar och analyserar. Hur kan du exempelvis tänka för att få upp farten och spänningen i en berättelse eller en filmscen?

Du lär dig gestaltning och att använda alla dina sinnen. Du blir bättre på att formulera dig och utvecklar på så vis ditt skrivande. Du får också hjälp att skapa en plan för just din bok.

Detta är helt enkelt en klubb för blivande författare.

Kursen är vilande vårterminen 2024

Lärare

Johanna Smedbakken

Terminsavgift
725 kr

Rollspel (från 13 år)

Spela ut ett rollspelsäventyr i fantasins värld med Kulturskolan – skapa din egen karaktär, möt drakar och monster, leta skatter och lös pussel.

Tillsammans med andra spelare och en erfaren spelledare träffas vi en gång i veckan och spelar rollspel med egna karaktärer. Du får hjälp med att skapa din karaktär och lära dig reglerna. Ingen erfarenhet eller egen utrustning krävs.

Äventyren vi spelar är med inspiration från klassiska rollspel som ”Dungeons & dragons” och ”Drakar och demoner”.

Torsdag 17:00-19:00

Lärare

Johanna Smedbakken

Terminsavgift
Ingen avgift, bedrivs med stöd av Kulturrådet.