Näringsliv och arbete

Information med anledning av Corinaviruset, covid-19

Information och stöd till företagare med anledning av Coronaviruset

Nyheter inom Näringsliv och arbete

  • Gävle och Sandvikens kommun bjuder in till gemensam företagarvecka om företagarnytta


    Gävle och Sandvikens näringslivsenheter arrangerar i november för första gången en gemensam företagarvecka. Målet är att samla initiativ som inspirerar och ger företagarnytta. Med programmet vill man också lyfta fram och belysa företagandet i regionen. Företagarveckan arrangeras 16–19 november och temat för veckan är ”Hållbar tillväxt”.
  • Kraftig betygsförbättring för Sandvikens kommun


    Sandvikens kommun tar ett rejält skutt uppåt när årets företagsklimatsbetyg offentliggjordes under tisdagen. Mot ett Sverigesnitt om ökning på 0,06 punkter så ökar Sandviken hela 0,29 punkter. En medveten satsning på service och företagsfrämjande aktiviteter kan ha fått effekt. 
  • Microsoft vinnare av globalt pris för sitt samhällsengagemang i Sverige


    Utmärkelsen ”Excellence in Community Engagement” tilldelades Microsoft på Global Datacloud Awards 2021. Priset gavs med motiveringen ”Microsoft har blivit erkända för sitt enastående samhällsengagemang vid etableringen av storskaliga datacenter i Sverige. Domarna berömde i vilken utsträckning verksamheten skräddarsytts för lokalsamhällets specifika behov, samt det fokus som lagts på social inkludering”