Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Telefonnummer i akuta lägen

Här finns telefonnummer som du kan ringa till om du upplever att du eller någon annan inte mår bra och behöver akut hjälp.

112

112 ringer du om du eller någon annan är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.

Om du inte upplever att ditt problem inte är så akut att du behöver ringa 112 utan i första steget behöver upplysningar kring sjukvård kan du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.

Sjukvårdsrådgivningen 1177

Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.

Socialtjänsten

Dagtid kan du ringa till Individ och familjeomsorgsförvaltningen mellan
kl. 8-16 för råd och stöd. växel: 026-24 00 00

Barn- och ungdomspsykiatrins öppenvårdsmottagningar

För dig som är under 18 år finns barn- och ungdomspsykiatrins öppenvårdsmottagningar. Där finns en dagjour som tar emot och gör akuta bedömningar dagtid. Om du blir akut sjuk under kvällar och helger ringer du 1177 (texttelefon 0771-11 77 99) eller 112. Om det behövs kan du bli hänvisad till en akutmottagning.

Du som bor i Gästrikland kontaktar mottagningen på Södertull vid akuta ärenden och när du inte varit i kontakt med Barn- och ungdomspsykiatrin tidigare.

Barn- och ungdomspsykiatrimottagning Södertull tel.026-15 46 03

Barnens hjälptelefon, Bris 116 111

Till Bris kan man ringa om man vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Rädda Barnens orostelefon om radikalisering

Orostelefonen vänder sig till barn, unga och vuxna som känner en oro kring att någon i deras närhet håller på att radikaliseras. Den som ringer till Orostelefonen får tips och råd om vad man kan göra om en närstående dras till en våldsbejakande extremistisk rörelse.
020-100 200

UMO - Din ungdomsmottagning på nätet

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan man hitta svar på sina frågor om sex, hälsa och relationer. Bakom UMO står alla landsting och regioner.
www.umo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jourhavande kompis - chatt

Jourhavande kompis är en chattjour som barn och ungdomar upp till 25 år kan vända sig till för att snacka om precis vad som helst.
Jourhavande kompis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kvinnofridslinjen

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för den som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Anhöriga och närstående kan också ringa. Man kan ringa dygnet runt och samtalet är gratis. Samtalet syns inte på telefonräkningen.
020-50 50 50

Brottsofferjouren

Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Dit kan man ringa och vara anonym om man vill och få stöd och information.
0200-21 20 19

Socialjour

Socialjourens huvuduppgift är att under kvällar, nätter och helger handlägga akuta sociala ärenden som inte kan vänta till socialtjänstens ordinarie öppettider. Det kan handla om information, stöd och service till dig som enskild medborgare, men det kan också handla om akuta ingripanden på grund av att barn far illa, missbruk eller hot och våld.

Vid akuta nödsituationer när det är fara för livet ring telefonnummer 112.

Socialjouren: 026-10 02 25
Måndag–torsdag kl. 17.00–23.00, Fredag kl. 17.00–02.00, Lördag kl. 16.00–02.00, Söndag kl. 16.00–23.00

I de fall akuta anmälningar behöver göras när socialtjänsten och socialjouren har stängt ring  Polisen på telefonnummer 112. Polisen kontaktar då socialjourens beredskap.

Socialjouren är gemensam för kommunerna Gävle, Hofors, Sandviken, Ockelbo, Söderhamn, Bollnäs, Ovanåker, Hudiksvall, Ljusdal och Nordanstig. Den gemensamma socialjouren är placerad i Gävle.