Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Ekonomiskt stöd och rådgivning

Alla har rätt till en ekonomisk grundtrygghet. Om du har problem med din ekonomiska situation kan du få stöd av kommunen. Du kan även få rådgivning och vägledning om din privatekonomi.

Budget och skuldrådgivning

Alla kan under en kortare eller längre period av sitt liv hamna i ekonomiska svårigheter. Budget- och skuldrådgivarna kan hjälpa dig genom att ge råd och stöd när det gäller hushållsbudget, skuldsituationer och skuldsanering.
Budget och skuldrådgivning

Konsumentvägledning

I Sandvikens kommun kan du få gratis konsumentvägledning från Konsument Gästrikland.
Konsument Gästrikland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anstånd eller avbetalning av fakturor från Sandvikens kommun

Om du behöver mer tid att betala en faktura kan du ansöka om anstånd och har du svårt att betala en faktura i sin helhet kan du ansöka om en avbetalningsplan.
Fakturor från Sandvikens kommun

Ekonomiskt bistånd

Om inkomsterna inte räcker för att försörja dig själv eller din familj kan du ha rätt till ekonomiskt bistånd från kommunen.
Ekonomiskt bistånd

God man, förvaltare och förmyndare

En god man eller en förvaltare företräder dig om du behöver hjälp med att bevaka dina juridiska, ekonomiska och personliga intressen.
God man, förvaltare och förmyndare

Dödsboanmälan och ekonomiskt bistånd för begravningskostnader

När en person i Sverige avlider ska det enligt lag alltid göras en bouppteckning eller en dödsboanmälan. Täcker inte dödsboets tillgångar och inkomster kostnaden för en begravning finns möjlighet att ansöka om ekonomiskt bistånd.
Dödsboanmälan och ekonomiskt bistånd för begravningskostnader

Andra verksamheter för stöd och hjälp

Kärnhuset är en verksamhet för vuxna som är i behov av omfattande stöd och hjälp för att komma närmare en egen försörjning och ett självständigt liv.
Kärnhuset

Fonder och stiftelser

Göranssonska stiftelserna verkar i Sandvikens kommun och har som mål att förbättra livskvaliteten för Sandvikenborna. Är du som privatperson i en ekonomiskt utsatt situation finns möjlighet att göra en ansökan till Göranssonska stiftelserna.
Göranssonska stiftelserna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.