Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Vill du hjälpa en medmänniska?

För dig som vill göra en värdefull insats för medmänniskor finns flera uppdrag inom Sandvikens kommun att välja bland. Vissa uppdrag är helt ideella, andra innebär att du får viss ekonomisk ersättning utifrån uppdragets omfattning. Din omtanke skapar framtiden!

Familjehem

För att hjälpa de barn som, av olika orsaker, inte får den trygghet och stöd de behöver från sina föräldrar söker vi extraföräldrar. Vi söker er som har tid och rum för ett barn för en kortare eller längre tid - tills deras familj fungerar bra igen.

Läs mer om familjehem

God man eller förvaltare

Det är många i samhället som är i behov av hjälp. De kan behöva stöd med att kontakta myndig­heter, se till att de får rätt vård eller hjälp med att betala räkningar. Genom att bli god man eller för­valt­are kan du spela en viktig roll i dessa män­niskors liv.

Läs mer om att bli god man eller förvaltare

Kontaktperson eller kontaktfamilj

Att vara kontaktperson innebär att du är en vän och medmänniska till en person med funktionsnedsättning eller en person som av olika sociala skäl behöver extra stöd. Som kontaktfamilj tar du emot ett barn i ditt hem en till två helger i månaden.

Läs mer om kontaktperson och kontaktfamilj för barn eller ungdom

Läs mer om kontaktperson för person med funktionsnedsättning

Volontär

Som volontär bidrar du med din tid och ditt engagemang och du ställer upp så mycket du själv vill. Du får möjlighet att hjälpa en medmänniska samtidigt som du själv får värdefulla erfarenheter.

Läs mer om volontärarbete på Volontärbyrån Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information

Min Insats

Det finns många barn som behöver en vuxen utöver sina egna föräldrar – exempelvis som kontaktperson, familjehem eller god man. På webbplatsen "Min insats" kan du läsa mer. mininsats.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.