Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Biträdande rektor till Norrsätraskolan 7-9I Sandvikens kommunala grundskolor gör vi varandra bättre! Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan. Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete. Hos oss får du som medarbetare tillgång till: - egen arbetsdator - digital lärplattform . digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete - möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst) - friskvård till förmånligt pris - Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten. I Västra grund- och särskoleområdet arbetar vi nära varandra, vi hjälps åt och gör varandra bättre i det dagliga arbetet. Signifikativt för gruppen är glädje, humor och en värdegrund som är stödjande, utvecklande och ärlig. Ledarskapet inom området ska präglas av en tydlig och klar ledningsstruktur. Som ny ledare har du förmånen att få gå Sandviken kommuns uppskattade interna ledarprogram. Vår ledstjärna är det situationsanpassade personliga ledarskapet med ett coachande och hälsofrämjande förhållningssätt. Tillsammans arbetar vi för ett långsiktigt hållbart arbetsliv där alla får möjlighet att utvecklas både professionellt och personligt. Norrsätraskolan är en 4-9 skola med ca 45 anställda. Att Norrsätraskolan är en internationell skola märks genom att så många olika delar av världen finns representerade bland såväl elever, personal och föräldrar. Det skapar en speciell atmosfär som vi är rädda om. Hos oss ska alla elever och vuxna känna trygghet och visa respekt.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en biträdande rektor till Norrsätraskolan 7-9. Du kommer att ha ett nära samarbete med en biträdande rektor vilken är chef för medarbetarna. Du kommer att vara ansvarig för det främjande och förebyggande elevhälsoarbetet på enheten. Ett tätt samarbete med elevhälsans personal, elever, vårdnadshavare och lärare kommer att höra till ditt huvudsakliga uppdrag. Kunskapsförvaltningen i Sandvikens kommun kommer under de närmaste åren att arbeta med ett utvecklingsarbete för ökad måluppfyllelse och det systematiska kvalitetsarbetet. Du ska tillsammans med skolområdeschef/rektor och biträdande rektorer i området leda personal och elever i detta arbete. Som biträdande rektor arbetar du på direkt uppdrag av skolområdeschef/rektor. Du ansvarar för elevhälsan och de insatser som krävs för elever i behov av särskilt stöd och anpassningar. Du kommer även att träffa vårdnadshavare och elever samt följa upp åtgärder och stöd. Du kommer att få delegationer som krävs i ditt beslutsfattande. Du delar ansvar med skolområdeschef/rektor och andra biträdande rektorer för ledning och utveckling av skolans verksamheter, systematiska utvecklings- och kvalitetsarbetet.

Kvalifikationer

Låter detta som ett intressant uppdrag för dig? Vi söker dig som känner igen dig i följande beskrivning; * Du har en pedagogisk högskoleexamen och flerårig erfarenhet av att leda pedagogisk verksamhet. *Du har erfarenhet av ledarskap inom skola * Meriterande är att du genomgått den statliga rektorsutbildningen. Om du inte har genomgått den statliga rektorsutbildningen kommer denna utbildning att planeras för dig. * Det är meriterande med erfarenhet från arbete i åk 7-9 samt erfarenhet av elevhälsoarbete * Du har god pedagogisk insikt och är väl förtrogen med skolans uppdrag. * Du är en tydlig ledare som har mod att leda och att fatta beslut * Du har förmåga att lyssna, entusiasmera, förankra och leda verksamhetsutveckling. * Du kan anpassa kommunikationen utifrån de situationer och de människor du möter. * Du arbetar nära personalen och har förmåga att tillvarata och följa upp elevers och medarbetares kompetens och engagemang till utveckling av verksamheten. * Du ska ha ett positivt bemötande till vårdnadshavare och kunna ta tillvara deras engagemang och intresse av skolans utveckling. * Som ledare har du en tydlig målsättning och arbetar strukturerat för att uppnå skolans vision. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med din ansökan!

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde enligt överenskommelse. Sandvikens kommun tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande.

KontaktpersonerLena Seydlitz
Skolområdeschef/rektor
026-24 16 16
E-post: lena.seydlitz@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareAnette Almström Kovacic
Lärarförbundet
026-24 16 21

Malin Björnson
Lärarnas Riksförbund
E-post: malin.bjornson@edu.sandviken.se

Johan Larsson
Sveriges skolledarförbund
026-241144
E-post: johan.a.larsson@edu.sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2022-08-07 Referensnummer: 800-22


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se