Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Yrkeslärare Fordons- och transportprogrammet, BessemerskolanPå Sandvikens gymnasieskola gör vi varandra bättre! Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan. Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete. Hos oss får du som medarbetare tillgång till: - egen arbetsdator - digital lärplattform - digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete - möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst) - friskvårdsbidrag - Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten. Bessemerskolan har ca 1050 elever fördelade på 12 program. Skolan är ett riksidrottsgymnasium inom orientering och två nationellt godkända idrottsutbildningar inom innebandy och bandy. Våra utbildningar är samlade i fina och ändamålsenliga lokaler och det finns ett stort och modernt skolbibliotek. Du har nära till bussar och promenadavstånd till centrum. Vi söker dig som vill arbeta på en skola som är mitt i ett spännande utvecklingsarbete, där undervisningen är i fokus.

Arbetsuppgifter

Inför hösten 2024 söker vi en ny yrkeslärare till fordons- och transportprogrammet på Bessemerskolan. Bessemerskolan har en bred utbildning inom fordons- och transportprogrammet med nyrustade lokaler och verkstäder. Vi utbildar våra ungdomar i att hantera framtidens fordon efter våra vägar och laga de nya personbilar och tunga fordon som kommer ut på marknaden. Tjänsten innebär att: - undervisa våra elever i årskurs 1, i huvudsak i kursen fordonsteknik men även till viss del kursen fordons- och transportbranschens villkor. - som mentor sätta upp mål tillsammans med eleverna och regelbunden kontakt med vårdnadshavare. - motivera och leda eleverna till goda studieresultat och hög måluppfyllelse. - etablera goda kontakter med den lokala branschen.

Kvalifikationer

Du har intresse för och vill arbeta med ungdomar samt har goda kunskaper inom fordonsteknik och kännedom om transportbranschens villkor. Du bör jobbat med fordonsteknik under ett flertal år, inneha kunskaper i olika diagnossystem inom fordonsverksamhet och erfarenhet av arbete med olika typer av fordon, gärna både personbil och tunga fordon. Vi ser gärna att du har erfarenhet av pedagogisk verksamhet från att ha arbetat som lärare eller yrkeslärare. Har du dessutom arbetat med ungdomar ses det som meriterande. - Du har en god förmåga att inspirera, engagera och motivera eleverna till lärande. - Du både lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. - Du har god datorvana och kan använda IT i ditt pedagogiska arbete. - Vi söker dig som har yrkeslärarexamen/lärarlegitimation eller är beredd att läsa in den under anställningen. För tjänsten krävs B-körkort och meriterande är även om du har truckkort, C/CE-behörighet. Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt. Stort vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och din erfarenhet. Vi ser fram emot dig som vår nya kollega!

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
Tillträde: 2024-08-12

KontaktpersonerDaniel Lind
Biträdande rektor
026-24 13 76
E-post: daniel.lind@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareAnette Almström Kovacic
Sveriges Lärare
070-912 08 49
E-post: anette.almstrom-kovacic@edu.sandviken.se

Malin Björnson
Sveriges Lärare
070-738 81 77
E-post: malin.bjornson@edu.sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2024-04-23 Referensnummer: 727-24


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.