Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Bibliotekspedagog/bibliotekarieVill du vara med och utveckla det läsfrämjande arbetet för barn och unga i Sandvikens kommun? Nu söker vi en driven och kreativ bibliotekspedagog/bibliotekarie som kan leda arbetet med att utveckla samverkan mellan skolbibliotek och folkbibliotek i Sandvikens kommun. Tjänsten är delvis placerad på Björksätra bibliotek, som är ett integrerat folk- och skolbibliotek. Sandvikens folkbibliotek består, förutom Björksätra bibliotek, av ett huvudbibliotek i Kulturcentrum samt filialbibliotek i Storvik, Järbo, Åshammar och Österfärnebo. I enheten ingår också Litteraturhuset Trampolin för barn och unga. Biblioteksenheten är en del av Kultur- och fritidsförvaltningen som även ansvarar för kulturskola, konsthall, museer, evenemang, föreningsstöd, badhus, idrott och friluftsliv. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner: - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Biblioteket har i uppdrag att göra en förstudie om hur en utvecklad samverkan mellan skolbibliotek och folkbibliotek kan stärka det läsfrämjande arbetet i kommunen. Din roll blir att leda det arbetet och i dialog med elever och personal på kommunens skolor samt bibliotekspersonal ta fram ett förslag på vad en utvecklad bibliotekssamverkan kan innehålla och hur den kan organiseras. I rollen ingår också tjänstgöring på Björksätra bibliotek, där du tillsammans med skolbibliotekarie ansvarar för öppethållande och övriga förekommande uppgifter på ett bibliotek som till exempel inköp, mediehantering och läsfrämjande insatser. Kvällstjänstgöring ingår. Filialbiblioteken är viktiga mötesplatser i kommundelarna, men de är också en del av Sandvikens folkbibliotek där vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål. Du kommer att arbeta nära personal från huvudbibliotek, litteraturhus och övriga filialer och ingå i Dela Läslust, som är vårt läsfrämjande nätverk för barn och unga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort engagemang för barn och ungas läsning. Utöver det har du: • Högskoleexamen i pedagogik, biblioteks- och informationsvetenskap eller annan för tjänsten relevant inriktning. • Erfarenhet av arbete med barn och unga. • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift Erfarenhet av arbete på skolbibliotek och/eller folkbibliotek är meriterande och vi ser gärna att du har arbetat med projektledning eller samordning i någon form. Som person är du driven och kreativ med stort intresse för att bidra till verksamhetens gemensamma mål. Du är en trygg person som på ett lyhört sätt kan leda, motivera och samordna grupper och skapa engagemang och delaktighet. Du är strukturerad och kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Vi söker dig som har lätt för att samarbeta, har förmåga till helhetssyn och har ett positivt och lösningsinriktat förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt och det underlättar om du har tillgång till egen bil. Välkommen med din ansökan!

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse.

KontaktpersonerElin Folkesson
Enhetschef bibliotek
026-24 16 10
E-post: elin.folkesson@sandviken.se


Fackliga företrädareEmma Lindgren
DIK
070-0897018
E-post: emma.lindgren@edu.sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-04-02 Referensnummer: 33-23


Övrig information

Sandviken är en kommun som växer och som prioriterar kultur- och fritidsverksamhet. Sandviken har två gånger utsetts till årets kulturkommun. Kulturcentrum invigdes 2012 som ett led i kommunens vision om en levande stad fylld av kultur. Kultur- och fritidsförvaltningen arbetar med kultur, fritid, idrott, mötesplatser för unga, bad och friluftsliv och är organiserad i fem enheter, kulturenheten, fritidsenheten, folkbiblioteket, kulturskolan och Parkbadet. I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se