Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Vårdlärare, BessemerskolanPå Sandvikens gymnasieskola gör vi varandra bättre! Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan. Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete. Hos oss får du som medarbetare tillgång till: - egen arbetsdator - digital lärplattform - digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete - möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst) - friskvårdsbidrag - Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten. Bessemerskolan har ca 1050 elever fördelade på 12 program. Skolan är ett riksidrottsgymnasium inom orientering och två nationellt godkända idrottsutbildningar inom innebandy och bandy. Våra utbildningar är samlade i fina och ändamålsenliga lokaler och det finns ett stort och modernt skolbibliotek. Du har nära till bussar och promenadavstånd till centrum. Vi söker dig som vill arbeta på en skola som är mitt i ett spännande utvecklingsarbete, där undervisningen är i fokus.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta hos oss i vår vård- och omsorgsutbildning. Du bör ha erfarenhet av att undervisa i dina karaktärsämnen och är vårdlärare, med en bakgrund som sjuksköterska och/eller social omsorgslärare. I dina arbetsuppgifter ingår att planera, dokumentera och genomföra utbildningar i enlighet med de anvisningar som finns inom skolverkets kursplaner. Det är därmed mycket viktigt att du har god pedagogisk förmåga. Undervisningen omfattar de flesta ämnen i vård- och omsorgsutbildningen. Eleverna har olika bakgrund och förkunskaper vilket gör att undervisningen behöver anpassas efter individens behov. Undervisning kommer ske på både det nationella Vård- och Omsorgsprogrammet och på vår VO-inriktning för Introduktionsprogrammet. Som vårdlärare hos oss vill vi att du ska ha fokus på kunskap, lärande och elevernas kunskapsutveckling. Du har positiv människosyn och en förväntan att alla kan lyckas utifrån sina förutsättningar! Vi vill att du ska stå för pedagogisk mångsidighet och ha en vilja att skapa trygga lärmiljöer där elevens möjligheter att lyckas står i fokus. Vi söker dig som har ett prestigelöst förhållningssätt i ditt samarbete med andra, och som har förmågan att anpassa sig till olika situationer. Du ser möjligheter i förändringar och har förmågan att ändra syn- och förhållningssätt i ditt arbete. Vidare ser vi att det är av stor vikt att du har förmågan att leda och motivera elever och får dem att trivas och må bra. Du är strukturerad och planerar ditt arbete väl, är bra på att skapa en öppen dialog och anpassar ditt språk utifrån situation. Du har en god förmåga att få elever att känna tillhörighet och att vara inkluderad. Det är viktigt för oss att du som söker identifierar dig med Bessemerskolans värdegrund.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: - är utbildad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av undervisning inom vårdutbildning - är van användare av datorn i arbetet - är utåtriktad med teamkänsla - språkkompetens är meriterande - är flexibel och kreativ Yrkeslärarutbildning inom vård och omsorg är meriterande. Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt. Vi lägger också stor vikt vid personliga egenskaper och din erfarenhet.

Om anställningen

Tidsbegränsad anställning, Heltid
Tillträde: 2024-08-14
Tidsbegränsad till: 2025-06-30

KontaktpersonerDaniel Lind
Biträdande rektor
026-24 13 76
E-post: daniel.lind@edu.sandviken.se

Stefan Molander
Biträdande rektor
026-24 02 15
E-post: stefan.molander@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareAnette Almström Kovacic
Sveriges Lärare
070-912 08 49
E-post: anette.almstrom-kovacic@edu.sandviken.se

Malin Björnson
Sveriges Lärare
070-738 81 77
E-post: malin.bjornson@edu.sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2024-04-28 Referensnummer: 728-24


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.